Bajnokok Ligája: a Puskásban fogadja a Fradi a Barcát és a Juvét
Az eredeti tervekhez képest háromszor annyian nézhetik a mérkőzést
Bajnokok Ligája: a Puskásban fogadja a Fradi a Barcát és a Juvét

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

2020. 10. 07.
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) engedélyezte, hogy a Ferencváros a Puskás Arénában játssza le a Juventus és a Barcelona elleni hazai mérkőzését a Bajnokok Ligája csoportkörében.

A zöld-fehér klub honlapján megjelent keddi hír szerint kérelemmel fordultak az UEFA-hoz, hogy a három hazai meccs közül a másodikat és a harmadikat a Puskás Arénában rendezhessék meg. Az európai szövetség kedvező döntést hozott az ügyben, így november 4-én a Juventust, december 2-án pedig az FC Barcelonát a Puskás Arénában fogadja Szerhij Rebrov együttese.

Így az eredeti Groupamás 7000 körüli férőhely helett 20.000 férőhelyet tudnak biztosítani a szimpatizánsoknak.

Korábban Fürjes Balázs-t kérdezte az index.hu a lehetséges stadioncseréről:

"A Puskás Aréna tárt kapukkal várja a Fradit. Az a javaslatunk a legjobb és legnépszerűbb magyar csapatnak, a Ferencvárosnak, hogy a Juventus és a Barcelona elleni BL-meccseket játssza a nemzeti arénában. Így háromszor annyi magyar szurkolhat a helyszínen a Fradinak a Groupamához képest."

Elmondta azt is, hogy a kezdeti félreértéseket az okozta, hogy a Puskás Aréna apparátusa nem állt a helyzet magaslatán, ezért:

"Először is bocsánatkéréssel kell kezdenem, Kubatov Gábort is ezzel kerestem meg pénteken. Az apparátus egy napig nem állt a helyzet magaslatán, ezért kapott elsőre félrevezető információt a Ferencváros arról, hogy jöhet-e a Puskásba. Pénteken aztán tisztáztuk a helyzetet, személyesen egyeztettem az UEFA vezérigazgatójával, a Fradi és az MLSZ elnökével."

- fogalmazott az államtitkár.

 

A klub elnöke, Kubatov Gábor hétfőn igyekezett tiszta vízet önteni a pohárba a jegyértékesítéseket illetően:

Terveink szerint először kötelezően az UEFA szponzorai kapnak jegyet előírás szerint. Aztán a vezetőedző és a játékosok családtagjai. Őket követik a stábtagok, meg a csapatért dolgozók, akik nélkül a BL menetelés nem valósulhatott volna meg (a masszőr, a szertáros, a fiziós, a pályamunkás, a könyvelő, a médiás, a takarító…). Majd sorra kerülnek az FTC legendás bajnokai, olimpiai, EB-, és vb-aranyérmesei, illetve a klub támogatói, valamint vendégei. Utánuk első körben kedvezménnyel vásárolhatnak azok a bérletesek, akik tavasszal – a zárt kapus mérkőzések miatt - nem kértek vissza pénzt a klubtól. Aztán azok jönnek, akik megújították a bérletüket. Majd azok, akik még a sorsolás előtt vettek új bérletet. Végül a szurkolói kártyásokon a sor.

A Dinamo Kijev elleni összecsapás október 28-án a Groupama Arénában lesz.

A jegyértékesítésről az FTC később ad tájékoztatást - áll a fradi.hu-n. Az UEFA döntése értelmében az égisze alá tartozó mérkőzéseken a stadionok legfeljebb harmincszázalékos kihasználtsággal fogadhatnak nézőket.

A Farancváros hazai BL-mérkőzései:

Ferencváros - Dinamo Kijev (10.28 Groupama Aréna), Ferencváros - Juventus (11.04, Puskás Aréna), Ferencváros - Barcelona (12.02, Puskás Aréna)

A Ferencváros 25, míg a magyar csapat 11 év után szerepel ismét a legrangosabb európai kupasorozat főtábláján.

(Hetek/MTI)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!