Az ágya alá bújt el a magyar-izraeli tinilány a rátámadó terroristák elől, mire azok rágyújtották a házat
A Hetek interjúja a magyar-izraeli nagynénjével
Az ágya alá bújt el a magyar-izraeli tinilány a rátámadó terroristák elől, mire azok rágyújtották a házat

Forrás: Hetek

2023. 10. 31.
A Hetek exkluzív interjút készített Osnat Weiss-szel, azzal a magyar-izraeli nővel, akinek a 18 éves szintén magyar-izraeli unokahúgát és édesanyját a Hamasz terroristái raboltak el október 7-én a Beeri kibucból. 

A nagynéni a Heteknek adott interjújában elmesélte, hogy először az anyukával tartotta a kapcsolatot a Hamasz támadásának idején, ő mondta neki telefonban, hogy terroristákkal van tele a kibuc, ahol laknak. Amikor megszakadt a hívás, Osnat a 18 éves unokahúgának, Nogának üzent, aki azt írta, betörtek hozzájuk a fegyveresek, ő pedig az ágy alá bújt el.

"Még mindig itt vannak, felgyújtják a házat!"

- üzente nagynénjének. 

Két nővére túlélte a támadást, ők egy másik lakásban bújtak el. Ők is kapcsolatban voltak a húgukkal, ők mesélték el később, hogy Noga nem kapott már levegőt a füsttől ezért ki kellett menekülnie a házból az ablakon keresztül. Ám odakint a terroristák észrevették őt, és túszul ejtették - ahogyan az édesanyját, Shirit is. 

A szintén magyar-izraeli kettős állampolgár édesapát, Ilant eltűntként tartják azóta is nyilván, ő még aznap reggel elment otthonról, mert a segítségét kérték a szomszédok. Azóta nem látták. 

Osnat azt is elmesélte, hogy másik bátyját, Amirt és feleségét megölték a terroristák, amikor elbújtak az otthonuk biztonsági szobájában. Ide kézigránátot dobtak be a dzsihadisták, amelyben megsérültek mindketten. Haláluk előtt még volt erejük elbúcsúzni az életben maradt családtagoktól, akik szintén ugyanabban a kibucban laktak, mint a szülők. 

A Heteknek nyilatkozó nagynéni elmondta, hogy csak a szerencsének köszönheti, hogy ő maga végül az utolsó pillanatban úgy döntött, hogy nem utaznak az ünnepre a bátyjához vendégségbe. Különben ő is a Hamasz terrorjának áldozatául eshetett volna a gyermekekkel. Az otthont, ahova vendégségbe várták őket, porig égették a terroristák. 

Osnat a lapon keresztül is szerette volna megköszönni a helyi magyar nagykövetnek és a nagykövetség dolgozóinak, hogy az első pillanattól kezdve családtagként bántak fele, és minden segítséget és támogatást megadtak nekik, amire csak szükségük volt. 

A teljes interjú a Hetek pénteken megjelenő lapszámában lesz olvasható. 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!