Amerikai külügyminiszter: Észak-Koreaként kezelte Magyarországot az Obama-kormány
Mike Pompeo szerint a jelenlegi vezetés sokat tett a fontos kapcsolatok megújításáért
Amerikai külügyminiszter: Észak-Koreaként kezelte Magyarországot az Obama-kormány

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 01. 06.
Mike Pompeo hivatalban levő külügyminiszter a Twitteren a napokban számos posztban értékelte az elmúlt négy év diplomáciai sikereit. Egyik bejegyzésében pozitívan nyilatkozott Magyarországgal kapcsolatban is, hivatalában elért eredményeit szembeállítva az Obama-kormány "negatív" hozzáállásával.

Ahhoz, hogy munkánkat folytatni tudjuk, az Ön támogatására is szükségünk van. Most futó akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetés mellé ajándék Hetek maszkot adunk. Részletek és a teljes nyeremény lista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Az amerikai külügyminiszter Twitter-posztjában leszögezi, hogy Barack Obama regnálása alatt Magyarországot, a NATO tagját "úgy kezelte, mint Észak Koreát", jegesen viszonyulva hozzá. Ezzel szemben Pompeo szerint a Trump adminisztráció alatt megújították a fontos kapcsolatokat, miközben a demokratikus normák tiszteletére ösztönöztek.

Az elmúlt négy év során valóban barátibbak és szorosabbak diplomáciai kapcsolatok a két ország között. Az amerikai külügyminiszter 2019 februárjában Magyarországra látogatott, és akkori beszédében kijelentette:

"Az amerikaiak és a magyarok mindig kiálltak egymás mellett a szabadság keresésében, és ez a tradíció napjainkban is folytatódik".

Pár hónappal később Orbán Viktor meghívást kapott a Fehér Házba, és Donald Trump elnökkel való találkozója után Trump kijelentette:

"Európa szerte tisztelik őt. Kicsit ellentmondásos személy, mint én, de ezt teljesen oké. Jó munkát végzett biztonságban tartotta az országát... olyan, mintha ikrek volnánk.”

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!