Pompeo: kritikus fontosságú emberi jog a vallásszabadság
Prioritássá tette a magántulajdon és a hit szabad gyakorlása biztosítását az amerikai külügy
Pompeo: kritikus fontosságú emberi jog a vallásszabadság

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter(Forrás: Youtube/Fox Business)

2020. 07. 17.
Mike Pompeo amerikai külügyminiszter csütörtökön kijelentette, hogy a tulajdonjog és a vallásszabadság az emberi jogok legfontosabb elemei, illetve hogy az Egyesült Államoknak a Függetlenségi nyilatkozatból kell inspirációt merítenie, hogy a fundamentális szabadságjogokat realisztikusan előmozdító külpolitikát képviseljen belföldön és külföldön egyaránt.

Pompeo csütörtökön philadelphiai beszéde keretében bemutatott egy az Elidegeníthetetlen Jogok Bizottsága által összeállított 61 oldalas jelentéstervezetet, melytől azt várja, hogy jelentős mértékben befolyásolja majd az amerikai és globális emberi jogi politikát.  

Az amerikai külügyminiszter kijelentette, hogy a bizottság munkája kritikus fontosságú, mivel mind Amerikának, mind a világnak újra kell gondolnia emberi jogi politikáját. Ennek az egyik oka az, hogy bizonyos aktivisták számos olyan új jogi kategóriát alkottak, ami miatt elterelődhet a figyelem az igazán alapvető jogokról és azok védelméről.

Hozzátette, reményei szerint a jelentés végleges változata befolyással lesz az Egyesült Államok politikájára és a globális emberi jogi politikára is. Leszögezte azonban, hogy az Egyesült Államoknak "realistának" kell maradnia az emberi jogok előmozdításában.

"Nekünk elsődleges dolgunk az amerikai szabadság biztosítása. Elkötelezettségünk az elidegeníthetetlen jogok iránt nem jelenti azt, hogy mindig és mindenütt fel tudunk lépni az emberi jogok megsértése ellen" - mondta, kiemelve a vallásszabadság fontosságát.

 

Hosszú és sok mindenre kiterjedő beszédében Pompeo hangoztatta: "Amerika alapjában véve jó, és sok mindent adhat a világnak, mert alapító atyáink elismerték az Isten adta elidegeníthetetlen jogokat, és olyan tartós rendszert dolgoztak ki, amely meg is óvja ezeket". 

“A legfontosabb a tulajdonhoz való jog és a vallásszabadság. Senki nem élvezheti a boldogság keresését, ha nem rendelkezhet munkája gyümölcsével. Egyetlen társadalom sem őrizheti meg legitimációját és erényes karakterét a vallásszabadság nélkül. Alapító atyáink tudták hogy a hit alapvető fontosságú polgáraink önnön erényének táplálásához.” 

 

(MTI/Hetek)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!