Afganisztán legfelsőbb vezetője elrendelte a saría teljes körű alkalmazását
Ideértve a nyilvános kivégzésről, kövezésről, korbácsolásról és a tolvajok végtagjainak levágásáról szóló előírásokat is
Afganisztán legfelsőbb vezetője elrendelte a saría teljes körű alkalmazását

Youtube/Ariana News

2022. 11. 14.
Afganisztán legfelsőbb vezetője arra utasította a bírákat, hogy kezdjék el alkalmazni a saría rendelkezéseit – ideértve a nyilvános kivégzésről, kövezésről, korbácsolásról és a tolvajok végtagjainak levágásáról szóló előírásokat is.

Erről a tálibok vezető szóvivője számolt be. Zabihulláh Mudzsáhid Twitteren írta, hogy Haibatulláh Akhundzáda kötelező utasítása azután lett kiadva, hogy a vezető találkozott egy csoport bíróval.

Akhundzáda, akiről a tálibok tavaly augusztusi hatalomátvétele óta nem készítettek nyilvános felvételt, Kandahárból, a mozgalom szellemi centrumából irányítja az országot rendeleti úton.

„Gondosan nézzék át a tolvajok, emberrablók és lázítók aktáit” – idézte Mudzsáhid a vezető utasításait. „Azokban az ügyekben, amelyekben (…) a saría előírásai teljesülnek, kötelesek végrehajtani (a parancsokat).

Ez a saría uralma, s az én parancsom, mely kötelező érvényű”

– fogalmazott.

(TheGuardian/Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 100 nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!