Adójóváírást kaphatnak a kismamák a magzatgyerekek után Georgiában
Akár 3 ezer dolláros összegre is számíthatnak
Adójóváírást kaphatnak a kismamák a magzatgyerekek után Georgiában

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 08. 03.
Múlt hónapban lépett hatályba Georgiában az a törvény, amely tiltja a hatodik hét utáni terhességmegszakítást. Ennek értelmében azok az adófizető kismamák, akik a 6. hétben járnak, július 20-tól akár 3 ezer dollár adójóváírást is kaphatnak. 

A georgiai Adóügyi Minisztérium hétfői közleménye szerint minden, még meg nem született gyermek, akinek már kimutatható szívhangja van, jogosult a georgiai személyi jövedelemadó alóli mentességre.

Az adóbevallásukat benyújtó kismamáktól olyan dokumentumokat kérhetnek, amelyek bizonyítják, hogy a magzatnak "kimutatható emberi szívverése" van. 

Ez a törvényjavaslat éveken át nem léphetett életbe, mert az Egyesült Államok alkotmányát úgy értelmezte a Legfelsőbb Bíróság, hogy az védi az abortuszhoz való jogot. A Roe kontra Wade határozat hatályon kívül helyezése viszont szabad utat engedett a törvényjavaslatnak. 

Az adóhivatal nem közölt részleteket arról, hogy mi történik, ha a terhesség vetéléssel végződik. További iránymutatást az év végén adnak majd. 

(BBC/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!