Abortuszpárti nézeteiért nem hagynák úrvacsorát venni Bident az amerikai püspökök, kiakadtak a demokraták
A katolikus egyház adómentes státuszának megvonásával is fenyegetőznek
Abortuszpárti nézeteiért nem hagynák úrvacsorát venni Bident az amerikai püspökök, kiakadtak a demokraták

2021. 06. 24.
Miközben az amerikai katolikus püspökök dokumentumot készítenek elő arról, hogy megtagadható-e az abortuszt támogató politikusoktól az úrvacsora, demokrata politikusok erőteljes ellenérzéseiknek adtak hangot, sőt, egyikük azt javasolta, hogy vegyék el az adómentességet a katolikus egyházaktól, azért, mert az élet szentségével kapcsolatos bibliai hitük szerint szeretnének eljárni.

Folyamatosan folyik a vita Amerikában arról, hogy Joe Biden elnöknek és más, baloldali beállítottságú politikusoknak, akik az adófizetők által finanszírozott terhességmegszakításokat szorgalmazzák, meg kell-e tiltani az úrvacsora befogadását liberális nézeteik miatt.

Jared Huffman kaliforniai demokrata képviselő a közelmúltban közzétett indulatos tweetjében a katolikus püspökök tervét támadásként értelmezte, és ellenakcióra is javaslatot tett.

"Ha politikailag fegyverként akarják bevetni a vallást azáltal, hogy 'megdorgálják "a nők reproduktív választási jogát támogató demokratákat, akkor annak az adómentességük 'megrovását' kellene maga után vonnia."

Egy másik demokrata képviselő, Ted Lieu is kirohanást intézett a szóban forgó katolikus vezetők ellen, "pártos képmutatóknak" titulálva a püspököket.

Lieu azután figyelmeztette az egyházat, "ne merjék megtagadni tőle az úrvacsorát" abortuszról, az egyneműek házasságáról és a válásról alkotott nézetei miatt. 

Mindkét kaliforniai képviselő azután tette megjegyzéseit, hogy közel 60 demokrata képviselő nyilatkozatban oktatta ki a püspököket azokról az alapelvekről, amelyek "a katolikus tanítások középpontjában állnak".

"Az úrvacsora központi szerepet játszik a gyakorló katolikusok életében, és az eucharisztia fegyverként való bevetése a demokratikus törvényhozók ellen csak azért, mert támogatják a nők biztonságos és legális hozzáférését az abortuszhoz, ellentmondásos"

- áll a közleményben.

A Vatikán figyelmeztetése ellenére az amerikai katolikus püspökök 73 százaléka jóváhagyta hogy megtagadják az úrvacsorát Bidentől és más abortuszpárti politikusoktól.

(CBN/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!