A Hamászt védi a karizmatikus anglikán érsek
Justin Welby saját állítása szerint „minden nap imádkozik nyelveken”
A Hamászt védi a karizmatikus anglikán érsek

Justin Welby canterbury érsek az áldozatok helyett a felelősök oldalára állt( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 10. 24.
Canterbury érseke tűzszünetre szólított fel Gázában, és ezzel szembefordult a brit miniszterelnökkel.

Justin Welby szerint „minden civilek elleni bombázás helytelen”, és ezért az anglikán egyház aláírja a Rishi Sunak kormányfő megközelítésével ellentétes nyilatkozatot.

Az anglikán érsek sürgős felhívásában 

a gázai azonnali tűzszünetre és a civilek elleni izraeli bombázások beszüntetésére.

Az érsek Jeruzsálemben más keresztény vezetőkkel együtt „azonnali humanitárius tűzszünetet követelt, hogy az élelmiszer, a víz és a létfontosságú orvosi ellátmányok biztonságosan eljuthassanak a Gázában élő több százezer evakuált civilnek segítő segélyszervezetekhez”.

Rishi Sunak brit miniszterelnök a múlt héten tett szolidaritási látogatást Izraelben, majd ezt követően Nagy-Britannia tartózkodott az ENSZ tűzszüneti határozatának elfogadásakor.

Az anglikán egyház csatlakozott ahhoz a mintegy 100 ezerre becsült tüntetőhöz, akik szombaton Londonon keresztül vonultak, hogy

kifejezzék támogatásukat a Hamász vezetése alatt álló Gázai-övezet mellett.

A palesztin terrorszervezet október 7-ei pogromjában legalább 1400 izraeli meghalt, az áldozatok között lefejezett és élve elégetett csecsemők, anyja méhéből kivágott csecsemők, teljes kiirtott családok is vannak, miközben több mint 220 túszt a terroristák elhurcoltak Gázába.

Justin Welby egy interjúban azt állította magáról, hogy „ésszerű karizmatikus”, minden nap imádkozik nyelveken, hisz a további spirituális megtapasztalásokban, köztük a prófétálásban és a gyógyításban is.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!