Újabb anglikán szervezet határolódott el a canterburyi érsektől a homoszexuális párokra vonatkozó döntés miatt
Újabb anglikán szervezet határolódott el a canterburyi érsektől a homoszexuális párokra vonatkozó döntés miatt

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 04. 24.
Az Anglikán Egyházak Déli Közösségének (GSFA) korábbi bejelentése után egy másik szervezet is elhatárolódik a canterburyi érsektől.

Ahogy arról korábban írtunk, korábban már tizenkét érsek is elutasította a canterburyi érsek vezetőségét, miután döntés született arról, hogy a templomokban megáldják az azonos nemű párokat is.

Egy másik anglikán szervezet, amely több mint 60 millió hívőt képvisel, most szintén úgy döntött, hogy kiáll a döntéssel szemben.

Annak ellenére, hogy a legtöbb anglikán prímás az elmúlt 25 évben kitartóan figyelmeztetett, az egységet megtörte az, hogy újra és újra eltávolodás történt Isten Igéjének a tekintélyétől. Gátlástalanul és tudatosan figyelmen kívül hagyták ezeket a figyelmeztetéseket, most pedig már nem lehet helyrehozni ezt a szakadást megtérés nélkül”

- írta a Globális Anglikán Jövő Szervezete (GAFCON).

A nyilatkozatot tartalmazó dokumentum szerzői kifogásolták, hogy “megtévesztő és istenkáromló dolog imákat létrehozni, amelyekkel az Atya, a Fiú és a Szent Szellem áldását kérik” a homoszexuális párokra.

A szerzők emellett úgy gondolják, hogy a canterburyi érsek, és az anglikán egyház más vezetői árulást követtek el a felszentelésükkel és a saját fogadalmukkal szemben azzal, hogy támogatásukat fejezték ki a homoszexuális párok megáldása iránt.

A szervezet azt is ellenezte, hogy a Szentírással egyértelműen ellentétes elveket valló püspököket hívtak meg az anglikán egyház vezetőinek konferenciájára.

(Christian Today / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!