Szakad az anglikán egyház: a konzervatív érsekek elutasították a genderideológiát
Nem hajlandók eltérni a Bibliától
Szakad az anglikán egyház: a konzervatív érsekek elutasították a genderideológiát

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 02. 22.
Tizenkét érsek úgy döntött, hogy elutasítja azt, hogy továbbra is a canterburyi érsek legyen az anglikán egyház feje, miután döntés született arról, hogy már a homoszexuális párokat is megáldják a templomokban.

Ahogy arról beszámoltunk, idén januárban úgy döntött az anglikán egyház vezetősége, hogy már az azonos nemű párok polgári házasságára vagy bejegyzett élettársi kapcsolatára is kérjék „Isten áldását”.

Az Anglikán Egyházak Déli Közössége (GSFA) közleményt adott ki válaszul, amelyben kinyilvánították, hogy ezentúl nem Justin Welbyt, a canterburyi érseket tekintik az anglikán egyház fejének.

A szervezet szerint erre a lépésre azért volt szükség, mert Welby olyan irányba vezette az egyházat, amely ellentétes a hittel, és a tizenkét egyházi vezetőnek a tőle való elhatárolódása „szeretetből fakadó intés”.

Az anglikán egyház megszakította a közösséget azokkal a tartományokkal, amelyek a történelmi bibliai hithez hűségesek maradnak (…). Az az elhívásunk, hogy ’szent maradék’ legyünk, nem engedi, hogy közösségben legyünk azokkal a tartományokkal, amelyek ettől a történelmi hittől eltértek, és hamis tanítások útját követik”

- írták a közleményben.

A dokumentumot a dél-szudáni, chilei, kongói, mianmari, észak-amerikai, bangladesi, ugandai, szudáni, brazíliai és melanéziai érsek írta alá. Az afrikai konzervatív anglikán közösségek közül több már korábban elhatárolódott a liberális tanításokat és a homoszexualitás elfogadását hirdető anyaegyháztól.

(CBN News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!