"A Barca végzete": bravúros gólokkal küldte az öltözőbe a katalánokat 23 éve a Fradi edzője - videó
Szerhij Rebrov a Dinamo Kijevvel történelmi vereséget mért a Barcelonára 1997-ben
"A Barca végzete": bravúros gólokkal küldte az öltözőbe a katalánokat 23 éve a Fradi edzője - videó

Fotó: Sebestyén István

2020. 10. 20.
Két és fél évtized után ismét a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelhet a Ferencváros, első csoportbeli mérkőzését rögtön a Barcelonával játssza. A mérkőzés egyik érdekessége, hogy a Ferencváros trénere, Szerhij Rebrov 23 évvel ezelőtt jelentős szerepet vállalt a katalán együttes történetének egyik legsúlyosabb hazai BL-vereségében. 

1997-ben a Camp Nou-ban a Dinamo Kijev játékosaként Szerhij Rebrov is gólt szerzett a Barcelona ellen, a végeredmény végül 0-4 lett a vendégcsapat javára, ami kétségkívül az egyik legsúlyosabb BL-vereség volt a Barcelona történetében, amit hazai szurkolók előtt kényszerült elszenvedni. Nem véletlen, hogy a tekintélyes Sport című sportnapilap is felemlegette a bő két évtizeddel ezelőtti összecsapást, az ukrán szakembert a Barca egyik végzeteként jellemezte.

Rebrov egyébként a párharc első mérkőzésén is betalált a Barcelona kapujába, hazai pályán 3-0-ra sikerült legyűrniük a katalán csapatot. Összesítésben tehát 7-0-ás eredménnyel gyűrte le az ukrán bajnok a gránátvörös-kékeket. 

Az 1997/1998-as kiírásban a Kijevre a következő fordulóban a Juventus várt, az olasz csapaton Rebrovék azonban már nem tudtak átjutni. 

Külön érdekesség, hogy az idei BL-sorsolás során éppen a Dinamo Kijev került a Barcelona, a Juventus és a Ferencváros mellett negyedikként a G csoportba. 

Szerhij Rebrovval a Hetek csütörtökön megjelenő lapszámában olvashatnak nagyinterjút. Az ukrán szakember beszél a Fradi sikeréről, saját karrierjéről és a jövőbeni tervekről is. A cikket online előfizetőink már szerdán olvashatják a hetek.hu-n. 

 

 

(MTI/Hetek/Nso)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!