(18+) Több száz bevándorlót mészárolt le a szaúdi határőrség, állítja egy friss jelentés
Szaúd-Arábia tagadja a vádakat
(18+) Több száz bevándorlót mészárolt le a szaúdi határőrség, állítja egy friss jelentés

Határátkelőhely, Szaúd-Arábia(Youtube/Arab News)

2023. 08. 21.
Bevándorlók tömeges lemészárlásával vádolják Szaúd-Arábia határőrségét; az erről szóló friss jelentés szerint a jemeni határnál több száz embert lőttek agyon a határőrök.

A Human Rights Watch új jelentése (They Fired On Us Like Rain) alapján az áldozatok jelentős része etióp származású volt, akik a háború sújtotta Jemen felől igyekeztek Szaúd-Arábiába átjutni.

A BBC beszámolója szerint több bevándorló is arról nyilatkozott, hogy a lövöldözések miatt a bevándorlók közül többen elvesztették végtagjaikat, és hogy a térségben található ösvények mentén több helyen holttesteket. Ezen felül azt is elmondták, hogy a szaúdi rendőrök és katonák olykor robbanó lövedéket is bevetettek ellenük a határnál.

A beszámolók arra nem tértek ki, hogy az érintett bevándorlóknál volt-e fegyver, illetve kialakult-e tűzharc köztük és a határőrök között.

Szaúd-Arábia ugyanakkor korábban visszautasította a bevándorlók szisztematikus legyilkolásával kapcsolatos vádakat.

(BBC / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!