Tüzet nyitottak Szaúd-Arábia hágai nagykövetségére
Nem tudni, mi állhat az incidens hátterében
Tüzet nyitottak Szaúd-Arábia hágai nagykövetségére

Youtube/Omroep West

2020. 11. 12.
Ismeretlenek tüzet nyitottak Szaúd-Arábia hágai nagykövetségének épületére csütörtök hajnalban, de senki sem sebesült meg. A holland rendőrség tájékoztatása szerint az ismeretlenek nem sokkal reggel hat óra előtt adtak le lövéseket az arab ország nagykövetségének épületére, az ügyben nyomozást indítottak.

A Hetek ünnepi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 80 értékes nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Dacia Sandero személyautó. Minden az akció keretében előfizető olvasónk hetekes maszkot kap ajándékba. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon. 

Jelentések szerint ismeretlen elkövető legalább húsz lövést adott le a nagykövetség épületére. A holland rendőrségek reggel hat óra körül riasztották, a helyszínre érkező egységek több tucat töltényhüvelyt találtak a földön.

Az incidens során senki nem sérült meg, de a helyi média által közzétett fényképeken lövedékek által ütött lyukak láthatók a épület ablakain.

A környéket lezárták. A nagykövetség körzetében a lövöldözés lehetséges elkövetői után kutatnak.

Az elkövetők szándéka egyelőre ismeretlen - közölték. A hatóságok keresik az esetleges szemtanúkat.

Az Omroep West holland lapnak sikerült megszólaltatnia a támadás egyik fültanúját, akik a környéken lakik. Az illető golyóropogásra ébredt, és bár férje igyekezte azzal nyugtatni, csak tűzijátékról van szó, ő rögtön felismerte a lövések hangját. "Nagyon közelinek hangzott."

A nagykövetség csütörtökön egyetlen telefonhívásra sem válaszolt.

Egy hete Bécs belvárosának több helyszínén történt lövöldözéses támadás, mely öt életet követelt, és végül az Iszlám Állam vállalta magára. Erről írt tudósításunkat itt olvashatja el.

(Dutch News/Hetek)

hetek
Előfizetői nyereményakció

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!