(18+) Megdöbbentő: párnával fojtottak meg egy belga nőt, miután nem sikerült az eutanáziája
(18+) Megdöbbentő: párnával fojtottak meg egy belga nőt, miután nem sikerült az eutanáziája

illusztráció(Shutterstock/sfam_photo)

2023. 09. 25.
Két belga nővér ölte meg a beteget, miután az eutanáziához használt készítményektől nem halt meg azonnal.

A belga ügyészség vizsgálja az esetet, amelyben még két évvel kérvényezte az eutanáziát egy 36 éves nő, akit halálos betegséggel diagnosztizáltak.

A nő állapota súlyosbodott a következő évre, ezért az otthonába érkezett egy orvos és két nővér, akik az eutanáziát végrehajtották volna.

A páciens azonban ahelyett, hogy „elaludt” volna az injekciók után, sikoltozni kezdett, amit a párja és a lánya is végighallgatott a szomszédban.

A nőt ezután már holtan találták, de kiderült, hogy a két nővér egymást váltva fojtogatta a pácienst, aki nem halt meg az injekcióktól, ahogy tervezték.

Az eset után társadalmi vita indult az eutanáziáról Belgiumban, hiszen az orvosokkal magukat megöletni akarók testébe és a halálbüntetésre ítélt rabokba ugyanazokat az anyagokat fecskendezik, és egyik esetben sem fájdalommentes a kivégzés, ahogy azt az eutanázia pártolói gyakran hirdetik.

A belga ügyészség emberölés miatt nyomozást indított, mert a nő esetében nem valósult meg a „fájdalommentes” halál, amit az eutanázia keretében ígértek neki.

(CBN / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!