12 tonnás kamionnal akarta lerombolni a pünkösdi templomot 
A román vendégmunkás vallási okból cselekedhetett
12 tonnás kamionnal akarta lerombolni a pünkösdi templomot 

forrás: Facebook/elimbrunn

2024. 07. 09.
Az alsó-ausztriai Brunn am Gebirge osztrák kisváros egyik templomának hajtott neki szándékosan egy teherautósofőr – közölte Johann Baumschlager osztrák rendőrségi szóvivő a Kronen Zeitunggal.

A 32 éves romániai állampolgársággal rendelkező férfi vélhetően vallási indítékból rongálta meg az imaházat, ahol – bár az épületben hárman is tartózkodtak – szerencsére senki sem sérült meg.

A templomban azonban komoly károk keletkeztek, és szakértők szerint fennáll az omlásveszély. A károkról videofelvétel is készült.

Az osztrák lap úgy tudja, hogy az Elim nevet viselő pünkösdi templomnak nekirontó román férfi Bécsből indult, és menetközben több járművet is súrolt teherautójával. 

A rendőrség őrizetbe vette az elkövetőt és kihallgatja. Nem zárható ki, hogy kábítószer, illetve alkohol behatása alatt állhatott. Egy héttel ezelőtt már erőszakosan lépett fel a közösséggel szemben, és megzavart egy istentiszteletet, ahol összetépett egy Bibliát.

Az Elim pünkösdi közösség honlapján található információk szerint a közösséget Romániából származó egykori politikai menekültek alapították az 1980-as években.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!