hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tudósítás a washingtoni Biblia-múzeumból
A világot formáló Könyv

2018. 07. 26.
„A szeretetünk e könyv iránt hozta létre bennünk a vágyat, hogy bárcsak a világ jobban megértené a Bibliát, mint eddig valaha. Úgy gondoltuk, ha egy Bibliamúzeumot hozunk létre, annak egy világszínvonalú intézménynek kell lennie, amihez még nincs fogható a Földön” – mondja Steve Green, a Washingtonban tavaly novemberben megnyílt Bibliamúzeum alapítója. A Hetek tudósítója bejárta az intézményt.

Aaponta már több, mint há­ro­m­­ezren keresik fel az 500 millió dollárból (kb. 140 milliárd Ft) megépült múzeumot, ami mögött az amerikai Hobby Lobby cégcsoport tulajdonosai, az evangéliumi keresztény Green család áll. David Green édesapja egy kicsiny, 35 fős gyülekezetet vezető protestáns lelkész volt. Szegények voltak, a családnak még autóra se futotta. De a gyakori nélkülözés sem akadályozta meg azt, hogy a gyerekek átvegyék a többgenerációs lelkészcsalád hitét. A Greenfiúk például már egészen kiskoruktól fogva a zsebpénzükből elkezdték a tizedfizetés gyakorlatát.

David nem az igehirdetés, hanem az üzleti pálya felé érzett ambíciót. Már iskolás évei alatt munkába állt – 60 centes órabérért takarítást és raktáros munkát vállalt. Később egy élelmiszer-kereskedés üzletvezetője lett. 1970-ben aztán úgy döntött, hogy egy 600 dolláros kölcsönből elindítja saját vállalkozását.

A képkeretezéssel foglalkozó céget kezdetben a saját garázsukból üzemeltették. A családi vállalkozás dinamikus növekedésnek indult. 1972-ben nyitották meg első, 30 négyzetméteres üzletüket. Második boltjuk már 600 négyzetméteres volt. A Hobby Lobby otthondekorációs vállalat ma 750 üzlettel rendelkezik és 47 amerikai államban van jelen. A cég árbevétele eléri az évi 4 milliárd dollárt (1100 milliárd Ft), 35 ezer alkalmazottjuk van, David pedig bekerült a 100 leggazdagabb amerikai közé.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!