hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Ezt a mérges kígyót is túléljük” - interjú Matthew Grech exmeleg máltai énekessel
Hit miatt perelnek Pál apostol hajótörésének helyszínén
„Ezt a mérges kígyót is túléljük” - interjú Matthew Grech exmeleg máltai énekessel

Forrás: Matthew Grech

2023. 02. 23.
Bírsággal, s őt akár börtönbüntetéssel is sújthatják Matthew Grechet, miután megosztotta, Jézus segítségével hogyan hagyta maga mögött homoszexuális életmódját. A keresztény énekes bízik abban, hogy ahogy Pál apostol Máltán hajótörést szenvedve nem halt bele a kígyómarásba, Isten segítségével ő is túléli a támadásokat.

Nem ez az első eset, hogy bajba kerülsz csupán amiatt, hogy megosztod a történeted a nyilvánossággal. Ha jól emlékszem, 2018-ban egy X-faktoros meghallgatásodon is elmondtad, hogyan változtatta meg Jézus az életed ezen a területen, bűnnek nevezve a homoszexualitást. A felvétel rejtélyes módon eltűnt, Helena Dalli pedig, aki akkor Málta egyenlőségügyi minisztere volt, „kimondhatatlan károkról” beszélt ezzel kapcsolatban. Ezúttal mi vezetett odáig, hogy perig ment az ügy?

– Így van, nem ez az első alkalom, hogy megosztottam a nyilvánossággal a történetem. A közelmúltban egy apró máltai liberális platform, az alig néhány száz követővel rendelkező Public Media News meginvitált, hogy meséljem el a történetem, és beszélgessünk egy kicsit a szexualitásról az én perspektívámból is. Bár interjúvolóim liberálisok voltak, mégis nyilvánvalóan a szólásszabadság hívei, hiszen nem cenzúrázták történetemet, hanem több nézőpontot akartak ütköztetni műsorukban. Másfél órán keresztül beszélgettünk tudományról, spiritualitásról, gyakorlati aspektusokról, az egész végkicsengése rendkívül pozitív volt. Néhány hétre rá azonban meglepetésemre telefonhívást kaptam a rendőrségtől, melyben közölték velem, három személy feljelentett engem, illetve a műsorvezetőket az úgynevezett konverziós terápiákra vonatkozó tilalom megsértése miatt.

Nem számítottam rá, hogy eddig eszkalálódik a dolog, hiszen sokszor, számos platformon megosztottam már a történetemet.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!