Feljelentettek egy máltai keresztény aktivistát, mert állítólag a konverziós terápiát népszerűsítette
Feljelentettek egy máltai keresztény aktivistát, mert állítólag a konverziós terápiát népszerűsítette

Forrás: Youtube/IFTCC

2023. 01. 18.
A River of Love elnevezésű, evangéliumi keresztény mozgalom tagjának, Matthew Grech-nek a bíróság előtt kell bebizonyítania, hogy nem szegte meg a homoszexuálisok konverziós terápiáját tiltó máltai törvényt.

Grechet azért jelentették fel, mert több alkalommal megosztotta a tapasztalatait azzal kapcsolatban, hogy hogyan hagyta hátra a homoszexuális életmódját, és ezzel állítólag megsértette a konverziós terápiákra vonatkozó törvényt.

MÁR CSAK PÁR NAP A HETEK JUBILEUMI ELŐFIZETŐI AKCIÓJÁBÓL, MELYNEK FŐDÍJA EGY TOYOTA AYGO X SZEMÉLYAUTÓ. KÉRJÜK, TÁMOGASSA MUNKÁNKAT ELŐFIZETÉSÉVEL. RÉSZLETEK A HETILAPBAN ÉS A HETEK.HU/ELOFIZETES OLDALON.

A férfi a Facebook-oldalán tagadta, hogy törvényt szegett volna.

Azt szeretném, ha az országok megértenék, hogy a keresztények és a gyülekezetek számára mennyire veszélyesek ezek a tiltások, amelyek megpróbálnak belopózni a gyülekezeteinkbe, és ezek a tiltások miatt börtönbe kerülhetünk, de tudjuk, hogy a harcunk a fejedelemségek és hatalmasságok ellen van. Az Úrban bízunk, és azzal, hogy őt magasztaljuk, ő harcol értünk, és elszakítja a láncokat”

- nyilatkozta a Heteknek Grech.

Egy konzervatív máltai híroldalnak a két munkatársát szintén beidézték a bíróságra a keresztény aktivistával készített interjú miatt. Ha Grechet bűnösnek találják, akkor 5000 eurós (1,9 millió forint) bírságot, de akár öt hónapos börtönbüntetést is kiszabhatnak rá.

(Times of Malta / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!