hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ruth Graham - Egy tökéletlen, de nagyszerű hölgy
100 éve született Billy Graham felesége
Ruth Graham - Egy tökéletlen, de nagyszerű hölgy

Fotó: AP

2020. 07. 02.
Fiatal lányként sokan álmodoznak nagy dolgokról, amit majd felnőtt fejjel véghezvisznek az életben. Ruth Bell – misszionárius szülők gyermekeként – Tibetben akarta hirdetni az evangéliumot, Billy Grahammal való találkozása azonban felülírta korábbi terveit. Portré egy nem mindennapi nő életéről.

Hogyan juthat el százmilliókhoz egyetlen férfi üzenete az evangéliumról még az internet kora előtt? Sok feltételt kell ehhez betölteni, de egy biztos: a feleség támogatása mindenképpen szükséges hozzá – legalábbis így tartotta Billy Graham, minden idők egyik legbefolyásosabb prédikátora. Ruth Bell Graham ötgyerekes családanyát és írót nem érdekelte, hogyan emlékezik meg róla az utókor: számára csak az volt fontos, hogy személye olyan legyen, mint a só – szomjassá tegye az embereket az élet vizére.

egyéni kArrier vAgy hátország szerep?

„Egyik reggel hallottam imádkozni, és az jutott eszembe: ez az ember tényleg tudja, kihez beszél!” – ez volt Ruth Bell első benyomása Billy Grahamről, mikor a Wheaton Főiskolán találkoztak. Billyt hasonlóan lenyűgözte a Bell lány, aki úgy érezte, hatalmas kiváltság lenne a férfi élete részévé válni. Ahogy diákéveik alatt jobban megismerték egymást, a kölcsönös szimpátia egyre nőtt, és hamarosan lánykérésre került sor.

Ruth azonban a meglévő vonzalom ellenére nem tudott rögtön igent mondani. Régi álma volt ugyanis, hogy tibeti misszionáriusként éljen. Billy nem zárkózott el az ötlettől, eleinte fontolgatták is, hogy együtt menjenek keletre, de ahogy telt az idő, Ruth számára egyre világosabbá vált: udvarlójának hatásköre nem korlátozható egyetlen országra. Bár ekkoriban még helyi és közeli gyülekezetekben prédikált a férjjelölt, a fiatal hölgy érezte, Billy befolyása ennél nagyobbra nő a jövőben, és abban is biztos volt, hogy mindennek ára lesz.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!