hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mi a választás tétje keresztény szempontból?
Nemzetépítés mint egyházi feladat
Mi a választás tétje keresztény szempontból?

„Nem rejtethetik el a hegyen épített város” tanította Jézus az egyházról, amely eligazodási pont a világ számára, mivel mennyei perspektívából vesz részt a földi folyamatokban.(Fotó: MHoltsmeier / deviantart)

2024. 06. 06.
Napjainkban az egyik legnagyobb hiba, amit egy keresztény hívő elkövethet, az, ha azt hiszi: politikai állásfoglalásainak és döntéseinek nincsen messzemenő következménye és erkölcsi jelentősége. A Biblia az individualizmus helyett teljesen más elveket közöl a hívők közéleti szerepvállalása kapcsán.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is adunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek: a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A keresztény egyházak közel kétezer éves pályafutását szemlélve alapvetően két szélsőség mutatható ki a közélethez való viszonyulás terén: az államegyház és a szekta. Az államegyházi szerepre törő felekezetek általában téves eszkatológiai világnézetre alapozva Krisztus királyságának tekintve magukat olyan pozícióba emelték, ami a Biblia alapján e világkorszakban illegitim, s ilyetén szükségképp feszültséget generál a társadalommal.

A spektrum másik szélén található szekták pedig indokolatlanul, sőt igeellenes módon elhatárolódtak a közélettől, és a társadalmi szerepvállalástól teljesen elzárkózva váltak hiteltelenné a társadalom szemében, hiszen a történelmi és politikai kontextusból kiszakadva elveszítették közhasznúságukat. A történelmi hibákból okulva korunk posztmodern környezetében az egyháznak meg kell találnia az igei egyensúlyt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!