hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A keresztényeknek föl kell készülniük a cenzúrára - mondja David Curry, az Open Doors elnöke
Világszerte erősödött a keresztények üldözése
A keresztényeknek föl kell készülniük a cenzúrára - mondja David Curry, az Open Doors elnöke

Fotó: Kulifai Gyula

2022. 03. 30.
„Ahol korlátozzák a vallásszabadságot, ott az ateistáknak is csorbulnak a jogaik” – állítja David Curry, az Open Doors nemzetközi emberi jogi szervezet vezetője, aki szerint a nyugati társadalmakban élő keresztényeknek is fel kell készülniük az erősödő cenzúrára.

Amikor az Open Doors nevét halljuk, sokaknak a nemzetközi jelentések, az országokat keresztényüldözés szempontjából rangsoroló listák jutnak eszükbe. De hogyan indult a szervezetük?

– Több évtizede működünk már. Egy holland származású keresztény alapította a szervezetet, aki a Brother Andrew (András testvér) „kódnevet” vette fel, és arra érzett elhívást, hogy segítsen Bibliához jutni a vasfüggöny mögött élőknek. Jól teletankolt egy kis VW Bogarat, takarót dobott a hátul felhalmozott Bibliákra, és reménykedett, meg persze imádkozott, hogy valahogy átérjen a határon. Ilyen egyszerűen kezdődött: egy emberrel, aki azt kereste, hogyan tudja felvenni a kapcsolatot a Szovjetunióban lévő egyházzal. Ebből nőtte ki magát a mai Open Doors, amelynek a célja az, hogy kiálljunk és harcoljunk az üldözött keresztényekért, bárhol is éljenek a világon.

Mi történt András testvérrel?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!