hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„A vírus veszélyes, még inkább, ami utána jöhet” - interjú Rodney Howard-Browne-nal
Járványról, oltásokról és Trump esélyeiről
„A vírus veszélyes, még inkább, ami utána jöhet” - interjú Rodney Howard-Browne-nal

Rodney Howard-Browne, a River Church pásztora(Fotó: FB/ Rodney and Adonica Howard-Browne)

2020. 09. 09.
Rodney Howard-Browne dél-afrikai származású prédikátor neve akkor lett szélesebb körben ismert, amikor tavasszal a floridai rendőrség letartóztatta a gyülekezési szabályok feltételezett megsértése miatt. A lelkész most a Heteknek elmondta, hogy a hatóságok végül mindenben igazat adtak neki, meg is szüntették ellene az eljárást. Howard-Browne néhány hete könyvet adott ki a járványról, amely főként a vírusfertőzés hosszú távú társadalmi-politikai következményeivel foglalkozik. „Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy miután a COVID-19 járványt leküzdjük, egy új világban találjuk magunkat, és erre már most fel kell készülnünk” – mondta lapunknak.

Fantomvírus címmel jelent meg néhány hete új könyve, amelyet rendszeres szerzőtársával, Paul L. Williams volt FBI-elemzővel közösen készített. Első hallásra a cím mintha arra utalna, hogy kételkedik a járvány realitásában. Mire alapozza ezt? Hiszen világszerte már közel 28 millióan betegedtek meg koronavírusban, és a halálos áldozatok száma is közelít az egymillióhoz. Ez nem elég súlyos bizonyíték?

– Szó sincs arról, hogy tagadnám a járványt vagy a vírust. A címben szereplő „fantom” szó eredeti jelentése „kísértet, árny”. A könyvben arról írok, hogy 2020 tavasza óta miként árnyékolja be életünk minden területét a COVID-19 járvány kísértete. Az emiatti félelem és kétségbeesés, valamint a negatív következmények a világ szinte minden nemzetét súlyosan érintik. Ahogy az orvosok és kutatók küzdenek a járvány fizikai tünetei ellen, úgy nekünk, lelkészeknek és a keresztény egyháznak mint közösségnek küzdenünk kell az emberek szívét és elméjét megbénító félelemmel szemben.

2020 tavasza óta beárnyékolja életünk minden területét a COVID-19 járvány kísértete. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!