Rodney Howard-Browne: A „fantom vírus” létezik 
A Heteknek nyilatkozik a tavasszal letartóztatott floridai lelkész
Rodney Howard-Browne: A „fantom vírus” létezik 

Rodney Howard-Browne, a River Church pásztora(Fotó: FB/ Rodney & Adonica Howard-Browne)

2020. 09. 09.
Rodney Howard-Browne dél-afrikai származású prédikátor neve akkor lett szélesebb körben ismert, amikor tavasszal a floridai rendőrség letartóztatta a gyülekezési szabályok feltételezett megsértése miatt. A lelkész most a Heteknek elmondta, hogy a hatóságok végül mindenben igazat adtak neki, meg is szüntették ellene az eljárást.

Howard-Browne néhány hete könyvet adott ki a járványról, amely főként a vírusfertőzés hosszútávú társadalmi-politikai következményeivel foglalkozik.

„A vírus veszélyes, még inkább, ami utána jöhet. Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy miután a COVID-19 járványt leküzdjük, egy új világban találjuk magunkat, és erre már most fel kell készülnünk”

– mondta lapunknak.

A floridai lelkész – aki tagja Donald Trump evangéliumi tanácsadó testületének és többször is imádkozott a Fehér Házban személyesen az elnökért - „Fantom-vírus” című könyvéről elmondta: „Szó sincs arról, hogy tagadnám a járványt vagy a vírust. A címben szereplő „fantom” szó eredeti jelentése ’kísértet, árny’. A könyvben arról írok, hogy 2020 tavasza óta miként árnyékolja be életünk minden területét a COVID-19 járvány kísértete. Az emiatti félelem és kétségbeesés, valamint a negatív követkemények a világ szinte minden nemzetét súlyosan érintik.” – mondta Howard-Browne.

„Ahogy az orvosok és kutatók küzdenek a járvány fizikai tünetei ellen, úgy nekünk, lelkészeknek és a keresztény egyháznak, mint közösségnek küzdenünk kell az emberek szívét és elméjét megbénító félelemmel szemben.  Ebben a küzdelemben pedig a hit mellett a tények ismeretére is szükségünk van, hogy külön tudjuk választani a megbízható információkat a legkülönfélébb hazugságoktól és megtévesztésektől, amelyekkel naponta találkozhatunk az interneten és a közösségi médiában.” – figyelmeztet a lelkész, aki a Heteknek többek között arról is beszélt, mi a véleménye a készülő oltásokról és arról, vajon jövőre is imádkozhat-e Donald Trumpért a Fehér Házban.

A Rodney Howard-Brownnal készített négyoldalas interjút a Hetek pénteken megjelenő számában olvashatják. A cikket online előfizetőink már csütörtökön napközben elérik honlapunkon.

Az élet védelme mégis fontosabb: Felfüggeszti istentiszteleteit Rodney Howard-Browne
Mint arról lapunkban beszámoltunk, a hét elején letartóztattak egy floridai evangéliumi lelkészt, aki a korlátozások ellenére több száz fős istentiszteletet tartott az elmúlt vasárnap. A tampai River gyülekezet vezetőjét 500 dollár óvadék ellenében még aznap szabadon engedték. Az államügyész arra emlékeztette a lelkészt, hogy a hatósági rendelkezések mellett a Biblia is az embertársaink iránti felelősségvállalást helyezi az első helyre: az Evangéliumban Jézus azt mondja, hogy nincs nagyobb parancsolat annál, mint hogy szeressük a felebarátainkat.
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!