„Semmi törvénytelent nem tett”
Megszüntették az eljárást Rodney Howard-Browne ellen, újra tarthat istentiszteletet a lelkész
„Semmi törvénytelent nem tett”

Forrás: Rodney Howard-Browne

2020. 05. 16.
A floridai hatóságok minden vádpontban megszüntették az eljárást Rodney Howard-Browne lelkész ellen, akit április elején tartóztattak le otthonában. Azzal vádolták, hogy „felelőtlen magatartásával” megsértette a járványügyi előírásokat, amikor istentiszteletet tartott a tampai otthonában. A lelkész őrizetbe vételének híre bejárta a világsajtót.

Mint arról beszámoltunk, Howard-Browne határozottan tagadta, miszerint bármilyen törvénybe ütköző cselekedetet követett volna el. Nyilatkozata szerint az akkor érvényben lévő egészségügyi rendelkezések betartásával tartották a rendezvényt. A lelkész azóta online istentiszteleteket közvetített.

Chad Chronister, a tampai körzet seriffje most közleményben jelentette be: Minden vádat ejtettek Rodney Howard-Browne ellen, és megszüntették az eljárást. „Howard-Browne pásztor felelős magatartást tanúsított, és gyülekezetében fenntartotta a távolságtartartási szabályokat, valamint együttműködött a közösségi vezetőkkel a legcélszerűbb megoldások megtalálása érdekében” – idézi a CBN News tudósítása az ügyészség döntését.

Rodney Howard-Browne korábban lapunknak elmondta: mindig a jogszabályok betartására és az emberek biztonságának megőrzésére törekedett, de fontosnak tartja a vallásszabadság alkotmányos védelmét is. „Meggyőződésem, hogy jobb egyensúlyt találhatunk a közösségünk egészsége és biztonsága között, anélkül, hogy kukába dobnánk az alkotmányunkat” – hangsúlyozta a lelkész.

A tampai gyülekezet pásztorának jogi képviseletét ellátó Liberty Counsel konzervatív emberi jogi szervezet vezetője üdvözölte az eljárás megszüntetését: „Örülünk, hogy minden vádpontot ejtettek. Most a helyreállás ideje következik, a gyülekezet és a társadalom számára egyaránt” – írja közleményében Mat Starver.

Megosztaná véleményét másokkal is? A Facebook oldalunkon megteheti:

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Vegye meg az aktuális lapszámot a digitalstand.hu/hetek oldalon, vagy fizessen elő akciósan a nyomtatott hetilapra vagy a digitális formátumra a hetek.hu/elofizetes oldalon.

 

 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!