Az élet védelme mégis fontosabb: Felfüggeszti istentiszteleteit Rodney Howard-Browne
Az élet védelme mégis fontosabb: Felfüggeszti istentiszteleteit Rodney Howard-Browne

2020. 04. 03.
Mint arról lapunkban beszámoltunk, a hét elején letartóztattak egy floridai evangéliumi lelkészt, aki a korlátozások ellenére több száz fős istentiszteletet tartott az elmúlt vasárnap. A tampai River gyülekezet vezetőjét 500 dollár óvadék ellenében még aznap szabadon engedték. Az államügyész arra emlékeztette a lelkészt, hogy a hatósági rendelkezések mellett a Biblia is az embertársaink iránti felelősségvállalást helyezi az első helyre: az Evangéliumban Jézus azt mondja, hogy nincs nagyobb parancsolat annál, mint hogy szeressük a felebarátainkat.

Rodney Howard-Browne most hivatalos nyilatkozatot tett közzé, amelyben bejelentette, hogy meghatározatlan ideig szünetelteti a nyilvános istentiszteleteket a gyülekezetében.

“Ebben a helyzetben úgy gondoljuk, hogy megfontolt döntés az, ha nem nyitjuk meg a gyülekezetünk kapuit most vasárnap. Ez lehetőséget ad az embereknek arra, hogy egy mély levegőt vegyenek és megnyugodjanak. Bármit is gondolsz erről az ügyről, bátorítalak, hogy tegyél egy lépést hátrafele és gondold át a lehetőségeket. Szerintem jobb egyensúlyt találhatunk a közösségünk egészsége és biztonsága között, anélkül, hogy kukába dobnánk az alkotmányunkat.” – írta Howard-Browne, aki jelezte, hogy a húsvéti rendezvények megtartásáról még nem hozott döntést.

A Hetek legfrissebb számában nemzetközi kőrképet olvashatnak arról, miként reagáltak a különböző világvallások vezetői és hívei a koronavírus járványra.

---

Nem akar kimozdulni, de a Hetekről sem mondana le? Fizessen elő most a digitális, vagy akciósan a nyomtatott formátumra! Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!