hetilap

Hetek hetilap vásárlás
"A pornó elrabolja a gyerekeinket és megöli a szerelmet"
Hogyan védjük meg a családokat a szexipar pusztításától?
"A pornó elrabolja a gyerekeinket és megöli a szerelmet"

"A gyerekek azt a megerõsítést várják, hogy klassz vagy, ahogy vagy."(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2022. 06. 02.
Egy jól működő társadalom egyik legfontosabb feladata, hogy védelmet nyújtson azoknak, akik nem tudják magukat megvédeni - például a gyerekeknek. A bántalmazott gyerekek nagyobb eséllyel válnak prostituálttá vagy lesznek maguk is a bántalmazó rendszer részei - például striciként vagy emberkereskedőként. Mindez messze nem csak a mélyszegénységben élők problémája. Betlen Anna nőjogi aktivistával és De Coll Ágnessel, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni szakértőjével beszélgettünk.

Nagy Teodóra: – Milyen hátterű emberek válnak leggyakrabban prostituálttá? Hol és hogyan kezdődik ez a folyamat?

De Coll Ágnes: – A Baptista Szeretetszolgálatnál 2003 óta foglalkozunk ezzel a témával, én magam tizenhárom éve. Azt látni, hogy a hozzánk forduló embereknek hasonló a múltjuk, hasonló a sorsuk, ami alatt azt értem, hogy fizikailag vagy szexuálisan bántalmazott gyerekek voltak, diszfunkcionális családból jönnek, nem egy rendezett, a gyerekeknek biztonságot nyújtó családi környezetből. Van, aki intézményben nőtt föl, olyan is van, hogy az egész család intézményben élt, esetleg szerhasználók voltak a szülők, vagy valamilyen más függőséggel éltek.

De Coll Ágnes

De Coll Ágnes az emberkereskedelem elleni küzdelem egyik kiemelkedő szakértője Magyarországon, a Baptista Szeretetszolgálat ezzel a területtel foglalkozó irodájának vezetője. Erőfeszítéseiért 2019. június 20-án, Washingtonban a Trafficking in Persons Report Hero (Az emberkereskedelemről szóló jelentés hőse) elismerésben részesült, melyet Mike Pompeo külügyminisztertől vehetett át.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!