hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A nyelveken szólás „botránya”: megszólal a miskolci gyülekezet pásztora
Ráki Tamás a tisztelet kultúráját erősítené
A nyelveken szólás „botránya”: megszólal a miskolci gyülekezet pásztora

Forrás: ÚjSzövetség Gyülekezet

2021. 04. 22.
„Nyelveken imádkozni éppúgy bibliai dolog, mint az aktuális miniszterelnökért jó szívvel közbenjárni. S ha mindezért kigúnyolják az embert, az is teljesen biblikus” – mondta lapunknak Ráki Tamás, az ÚjSzövetség Gyülekezet vezetõ lelkésze.

Múlt héten felrobbant az internet egy olyan Youtube-videó miatt, amin többek között az látható, hogy a miskolci ÚjSzövetség Gyülekezet egyik istentiszteletén hívők félig érthetően, félig más nyelveken szólva imádkoznak Magyarországért, a Covid-járvány visszaszorulásáért, a betegek gyógyulásáért és az ország vezetőiért, köztük név szerint Orbán Viktorért is.

A felvétel pillanatok alatt szétterjedt a közösségi médiában, buzgó élcelődők a videó „freestyle rap jam” változatát is közzétették, melyen az imádkozó emberek – idős és fiatal nők – fohászát összemixelték Eminem zenéjével. A legközönségesebbek az „imavideóval” kapcsolatos kommentek voltak, melyek meglehetősen gúnyos és alpári stílusban véleményezték a látottakat („Hol lehet ilyen cuccot kapni? Én is kérek!” stb.), nemegyszer kétségbe vonva az imádkozó személyek épelméjűségét és józanságát.

A videóval kapcsolatos cikkek egytől egyig emlékeztettek arra, hogy a „Magyarországon is népszerű karizmatikus kisegyházak miséin”, mint amilyen „a Hit Gyülekezete” vagy „a Felház” is, gyakoriak az ilyen „gutaütéses”, „hisztérikus” megnyilvánulások, amit az érintettek a „Szentlélek megnyilvánulásainak” tartanak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!