hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedves Olvasó!
Ez nem a mi háborúnk
Kedves Olvasó!

2022. 03. 17.
Szinte nem telik el úgy nap, hogy ne történjen valami egészen drámai esemény Ukrajnában. Civilek halnak meg légi csapásokban, milliók menekülnek otthonaikból, mindez látszólag egy nem feloldhatatlan érdekellentét miatt. Mégis azt tapasztalni, hogy az elmúlt hetek egyre kevésbé szólnak a háború áldozatairól, és sokkal inkább szólnak a világ többi részéről. Hogy ki mit szankcionál, mit foglal le, mivel fenyegetőzik, mennyire fegyverkezik, mit tilt be és mit cenzúráz.

Arról, hogy miként alakul át a világ pénzügyi, gazdasági és geopolitikai rendje, a tömeg­kommunikáció és a média világa, a saját szabadságunk és függetlenségünk. A világ hatalmainak és befolyásos gazdasági szereplőinek köszönhetően az ukrajnai háború tényleg átlépett a határon és mindannyiunkra hatással van.

Fotó: FB / Orbán Viktor
(Fotó: FB / Orbán Viktor)

Bizonytalanná vált a pénztárcánkban lapuló készpénz értéke és szerepe, kétségessé vált autóink és otthonaink fenntarthatósága, és az is, hogy megmarad-e a jövőben is a szólás- és vélemény­szabadságunk, a lehetőségünk a megbízható információkhoz való hozzáférésre.

Ma már sokkal kevésbé lehet hinni annak, amit az ember a sajtóban olvas, vagy a politikusoktól hall. 

S miközben a globális válság próbálja feléleszteni bennünk a félelmet, mesterkélten szít feszültséget köztünk is, akik ugyanazokat az eseményeket másképp látjuk. Már a Covid is egymásnak ugrasztott az online és valós térben sokakat, úgy tűnik, az ukrajnai háborúval kapcsolatban sincs ez másképp.

Pedig lehetne. Ez nem a mi háborúnk. A mi frontvonalunk nem Ukrajnában húzódik meg. 

A mi csatáinkat a függetlenségért és a szabadságért nem fegyverrel kell megvívnunk, hanem a szívünkkel és a józan eszünkkel. Ne hagyjuk, hogy legyőzzön bennünket a félelem és a megtévesztés.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!