hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Harcban a harmadik hullámmal: Szlávik János főorvossal beszélgettünk
A Dél-pesti Centrumkórház infektológusát kérdeztük
Harcban a harmadik hullámmal: Szlávik János főorvossal beszélgettünk

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

2021. 03. 18.
Milyen szerepe van a koronavírus új mutációinak a járvány ismételt felfutásában? Van-e szükség újabb intéz­kedésekre? Mikor tetőzik a járvány? Mikor érezhetjük az oltások hatását? Többek között ezeket a kérdéseket tettük fel a Dél-pesti Centrumkórház infektológusának.

Meg lehet mondani, hogy a koronavírus új mutánsainak mekkora szerepe van a járvány mostani felfutásában?

– Természetesen nagyon nagy szerepe van az új mutációknak, főleg a britnek. Az angol mutánstörzs vezet, de jelen van az országban a cseh- és a dél-afrikai mutáns is, ezek azonban nem dominánsak. Ennek azonban semmi jelentősége, mi nem azt látjuk, hogy milyen mutánssal van dolgunk, csak a betegeket.

Névjegy

1986-ban szerezte orvosi diplomáját, azóta a Hiv/aiDS-betegség és a fertőző, valamint a trópusi betegségek szakértőjeként dolgozik. a Dél-pesti Centrumkórház országos Hematológiai és infektológiai intézetének osztályvezető főorvosa. A mutációk következtében a vírus lefolyása durvább, vagy azonos a korábbihoz képest?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!