Előre megjósolta a világjárványt Szlávik János 2017-ben? - megkérdeztük a főorvost - videó
A négy évvel ezelőtti műsorban szó esett Kínáról, Bill Gates-ről és a WHO-ról is
Előre megjósolta a világjárványt Szlávik János 2017-ben? - megkérdeztük a főorvost - videó

Forrás: ATV

2021. 03. 19.
A COVID-világjárvány legdrámaibb időszakában meglepő visszanézni azt a 2017-es ATV-s reggeli műsort, amelyben Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa Bill Gates egyik kijelentésével kapcsolatban arról beszél, hogy semmi jel nem utal arra, hogy valamilyen vírusmódosulás miatt világjárvány törne ki. Ugyanakkor megjegyezte, hogy lehetséges ugyanakkor labor körülmények között létrehozni olyan vírust, ami emberek millióinak a halálát okozza.

Az ATV Start 2017 februári műsorának apropója az volt, hogy Bill Gates kijelentette, hatalmas világjárvány fenyegeti az emberiséget, amire fel kell készülni. Szlávik János akkor arról beszélt, hogy a tudósok sem tudják, pontosan mire gondolt az üzletember, mert egyelőre semmi nem utal ilyen jellegű világjárványra. 

Ugyanakkor az infektológus főorvos megjegyezte, hogy egyetlen egy olyan vírus van, ami az emberek millióinak a halálát okozhatja, az pedig az influenza. "Az influenza vírust lehetne úgy megváltoztatni, hogy ilyen agresszív legyen" - utalt a madárinfluenzára a szakember. A madárinfluenza rendkívül halálos, azonban nem terjed emberről emberre.

Viszont kutatók már kísérleteznek azzal, hogy létrehozzanak mesterségesen ilyen tulajdonságokkal rendelkező influenzavírust abból a célból, hogy megtalálják ellene az ellenszert.

Ez azonban több szempontból rendkívül kockázatos, ezért az érintett kutatókat sokat támadják. 

Miutánn a COVID-járvánnyal meglepően sok áthallást tartalmazott a négy évvel ezelőtti interjú, a közösségi oldalakon futótűzként terjedt el a pár perces felvétel mintegy bizonyítékként, hogy egyesek előre tudhattak arról, hogy egy ilyen jellegű járvány ki fog robbanni. 

Nem a Covidra gondolt

A Hetek aktuális lapszámában erre is rákérdeztük a Szlávik Jánossal készített interjúnkban, amelyben a következőket mondta a 2017-es nyilatkozatával kapcsolatban: 

"Hát az interjúban nyilván nem erre gondoltam. Az Egészségügyi Világszervezet mondta sok évvel ezelőtt, hogy lesz majd egy világjárvány, ami állatról emberre fog terjedni - ez stimmel. Másodszor, hogy ez egy vírus lesz - nos, a járványok jellemzően vírus miatt vannak. Valamint, hogy a Távol-Keletről fog érkezni. Ez alapján én is úgy gondoltam, hogy így lesz, ezért mondtam, hogy lesz majd egy járvány, de én a madárinfluenzára gondoltam."

Szlávik azt is hozzátette, hogy az elméletének az is megfelelt, hogy Kínában szoros a kapcsolat az állat és az ember között, ezért ott a madárinfluenza is rendszeresen okoz gondokat. "A madárinfluenzának borzalmas a halálozása: 70-80 százalék, de egyelőre emberről emberre nem terjed" - fogalmazott. Ha ez megtörténne, akkor óriási baj lenne, amíg nem sikerülne ellene oltást létrehozni. Ez ugyan 4-5 hónap alatt sikerülne, de a halálozás miatt így is beláthatatlan következményekkel járna.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!