hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedves Olvasó!
Mindannyiunk felelőssége
Kedves Olvasó!

2021. 03. 31.
Ezekben a napokban a világjárvány eddigi legsúlyosabb időszakát éljük.

Honfitársaink közül több mint százezren gyászolják a Covid miatt elhunyt szerettüket, de sokan vannak most is kórházban, mások otthon kényszerülnek átvészelni a vírus kíméletlen tüneteit, gazdasági és lelki hatásait is. A helyzet drámai, és éppen ezért hatalmas elismerés jár azoknak a járvánnyal szembeni védekezésben dolgozóknak, akik éjjel-nappal, még a húsvét hétvégéjén is azért küzdenek, hogy életeket mentsenek.

Nem hétköznapi hősök ők, akik minden megbecsülést megérdemelnek.

Fotó: Shutterstock/ Puzzlepix
Fotó: Shutterstock/ Puzzlepix

Egy ilyen helyzetben megengedhetetlen, hogy bármilyen célból bárki a hatékony védekezést hátráltassa. Legyen szó az „élet iskolájába” járt interneten edződő álhírterjesztőkről, vagy a kegyeletsértést súroló kijelentésekkel operáló politikai szereplőkről, akik növelik a bizalmatlanságot az oltásokkal szemben, amelyek jelenleg az egyetlen hatékony védekezési módot jelentik. A magyar hatóságok eddig derekasan helytálltak.

A vírus elleni harc azonban mindannyiunk felelőssége.

Rajtunk áll vagy bukik, hogy egyéni szinten is megteszünk-e minden tőlünk telhetőt azért, hogy csökkentsük a kórházak terheltségét és ezzel is tehermentesítsük az ellátórendszert.

A drámai napok ellenére se felejtsük el a húsvét több ezer éves üzenetét: az élet győzött és győz a halál felett, ez adjon nekünk reménységet és hitet most is.
 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!