hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A káosz prófétái
A káosz prófétái

Fotó: Shutterstock/Puzzlepix

2020. 07. 02.
Amerikában néhány hónapja elszabadult a pokol. Erőszak, fosztogatások, szobordöntések és rasszizmus jellemezte az utcákon zavargó anarchistákat, akiknek szemmel láthatólag önnön felsőbbrendűség-érzetükön, illetve a fennálló rend szellemi és tényleges lerombolásán kívül nem sok céljuk volt. Azt, hogy az általuk vágyott rendőr-, és rasszizmusmentes világtól mit is várhatunk, jól példázza Seattle liberális politikusok és a főáramú média által eleinte fennhangon ünnepelt anarchista zónája, a CHOP, ahol a barikádok mögött három hete zajló lövöldözések, rablások és testi sértések több tinédzser áldozatot szedtek, és súlyos sérülésekhez is vezettek.

Az emberek végül besokalltak, és kérleléssel, perrel való fenyegetéssel elérték, hogy a rendőrség segítségével  a polgármester kiüríttesse a zónát. Más kérdés, hogy a döntéssel miért vártak ennyit. A hippiutópiaként, utcabálként bemutatott kísérleti „mintaállam” életképtelennek, sőt destruktívabbnak bizonyult, mint az a valóság, ami ellen harcot hirdetett. Kérdés, hogy az ország meddig tűri még az erőszakos káoszt, és mikor jutunk el odáig, hogy valaki véget vet a rémálomnak,  és rendet teremt. Az, hogy a hivatalban lévő elnökre vagy valaki másra vár ez a feladat, a választók döntik majd el novemberben.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!