hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Megabüntetés az Egisnek
Tőzsdejelentés 2004. 10. 19–26.

2004. 11. 01.
Továbbra is pesszimizmus uralkodik a vezető részvénypiacokon. A hangulat nap mint nap, sőt óráról órára változik, a nap elején még pozitív befektetői vélekedés az olaj drágulását a gazdasági növekedés miatti gyors keresletnövekedésnek is tulajdonítja, a nap végére azonban már mindenki a recesszió rémét látja az emelkedő olajárban és a fokozódó terrorveszélyben. 

Az októberi amerikai fogyasztói bizalmi index a vártnál nagyobbat esett, hét hónapos mélypontra, 92,8 pontra csökkent. A biztosítók voltak a középpontban, elemzői leminősítéseknek, vártnál gyengébb eredményeknek és botrányokban való érintettségeknek köszönhetően zuhantak a biztosítók részvényei. Estek az európai exportőrök is a dollár jelentős gyengülése miatt, jól szerepelt viszont az internetszektor, miután az eBay eredménye pozitív meglepetést okozott. Jelentős forgalom mellett korrekció volt a Budapesti Értéktőzsdén is, a BUX 0,7 százalékot vesztett értékéből.

A Richter 4,5 százalékos esését a másik három blue chip mérsékelt emelkedése nem tudta ellensúlyozni. A Richtert sújtja a dollár gyengülése, és az egész gyógyszerszektornak sem tesz jót a botrányok, bírságok sorozata. A héten az Egist büntette 100 millió forintra a Gazdasági Versenyhivatal Coverex nev? készítményének a fogyasztók megtévesztésére alkalmas reklámozásáért. Közel 16 százalékkal drágultak a Brau részvényei, miután napvilágot látott a Heineken korábbinál lényegesen magasabb, 16326 forintos vételi ajánlata, amelyet azonban a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szövetsége (TEBÉSZ) még mindig nem tart elfogadhatónak, így a hónapok óta húzódó ügy tovább folytatódik.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!