hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Indul a gyorsjelentési szezon
Tőzsdejelentés 2003. 10. 29 – 11. 04.

2003. 11. 10.
A kedvező makrogazdasági adatok – 7,2 százalékos harmadik negyedéves GDP-növekedés Amerikában, a beszerzési menedzserindexek, valamint a fogyasztói bizalom erősödése, így világszerte emelkedtek a részvényárfolyamok. Különösen jól teljesítettek a chipgyártók, miután a félvezetők forgalma 17 százalékkal nőtt októberben az előző év azonos időszakához képest. A dollár erősödése jót tett az európai exportőr cégeknek, és jelentős javulást mutattak az autógyártók amerikai exportszámai is. 

A BUX a blue chipek árfolyamának ellentétes irányú elmozdulásainak eredőjeként alig mozdult el, 9527 ponton zárt.

A legnagyobb érdeklődés a Mol kereskedését övezte a héten. A gázárrendelet közzétételekor a tőzsde két órára fel is függesztette a papír kereskedését, amely az újraindulást követően 7000 forintig drágult, végül 6700 forinton zárta a hetet. Erősödött a hosszú ideje a lemaradó szerepét játszó Matáv is. 2,5 százalékkal gyengült viszont a Richter, az elemzők a cég harmadik negyedéves eredményére soha nem látott, 9 milliárd forintos rekordprofitot jósolnak. A tavalyinál gyengébb eredményt várnak viszont a Démásztól, az áramszolgáltató ennek örömére több mint 3,5 százalékkal lett olcsóbb. 

A második vonalban közel 7 százalékkal ugrott meg a Pannonplast árfolyama, miután a cég közgyűlésén több igazgatósági tagot visszahívtak, helyükre alapkezelők képviselői kerültek. A Zalakerámia 5 százalékos drágulása annak a hírnek köszönhető, hogy az ÁÉB bejelentette: 2350 forintos részvényenkénti árért az osztrák Lasselsbergernek adja el 56,28 százalékos részesedését.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!