Beszélni nehéz

Beszélni nehéz

2003. 11. 17.
– Milyennek értékeli a jelenlegi, illetve az előző kormány politikai kommunikációját, sikerült-e a kormánynak megszólítani a választópolgárokat, sikerült-e megfelelően kommunikálni programját?– Talán azzal érdemes kezdeni, hogy azért a kommunikáció nem határtalan eszköz a célok elérésében, tehát nem minden a jó kommunikáció. Természetesen az döntés kérdése, hogy a kommunikációban egy kormány vagy a politikus vagy egy politikai párt állít-e morális korlátokat önmaga számára, vagy azt gondolja, hogy a szó legrosszabb értelmében a kommunikáció nem más, mint propaganda, vagyis az igazság és a kommunikáció egymástól függetlenek. Ha abból indulok ki, hogy ez a kormány állandóan szab korlátokat önmaga számára, tehát nem pusztán propagandatevékenységnek és a valóságtól teljesen független mondanivaló sulykolásának tekinti a kommunikációt, akkor is áll, hogy a kormány kommunikációja erősen kritizálható, de hogy miben kritizálható, az megint külön kérdés. A kormány kommunikációjáról általában elmondhatjuk, hogy nem túl erőteljes, nem túl offenzív, és ezen belül lehet különböző problémákat megkülönböztetni. Egyrészt vannak személyi adottságok, nevezzük nevén a dolgot, értve ezen azt, hogy a miniszterelnök maga nem egy jó kommunikátor, pontosabban nem igazán átütő szónok.
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!