2003. 08. 29. (VII/35)
Akik körülöttünk szimatolnak

Akik körülöttünk szimatolnak

2003. 09. 01.
A kémfilmek szinte mindig nagy közönségsikert aratnak. Az izgalmas fordulatok, a titokzatos, az átlag ember elől elzárt világ, a szuper hősök kellő vonzerővel bírnak. Mint tudjuk, kémek nem csak a mozivásznon vannak, és nem is csak a hidegháború idején vagy éppen aktuális helyi háborúk alkalmával ügyködnek, hanem boldog békeidőkben, napjainkban is, leginkább pedig a gazdaság szféráiban. Az ipari forradalom óta, és főként a globalizmus korszakában a felfokozott verseny, a technológiai fejlődés kihívásai mindinkább nélkülözhetetlenné teszik a versenytársak belső, titkos információinak birtoklását. Ezért a hétköznapok információéhsége kitermeli az ipari kémeket. Sőt e szakmát – akár – közintézményekben oktatják is, mint például a Budapesti Műszaki Egyetemen. Az ipari kémkedés különösen a vegyiparban, gyógyszeriparban, high-tech szférában fordul elő leggyakrabban. Nem véletlen, hogy rendszeresen hallani az e területeken dolgozó kémek lebukásáról. A legfrissebb botrány a világ legnagyobb repülőgépgyártó vállalatánál, a Boeingnél robbant ki. 
Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!