hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hatgyermekes terhes nőt végzett ki a Hamasz kommandója
Terrorcsapás a békejobbra

2010. 09. 03.
Egy nappal az izraeli-palesztin béketárgyalások megkezdése előtt brutális módon meggyilkoltak négy izraelit. Egy hatgyerekes házaspár és két stoppos volt a terroristák áldozata. A mészárlásért a Hamasz vállalta a felelősséget. A terrorszervezet gázai szóvivője gratulált „a sikeres akcióhoz”.

Az autó Hebron zsidók lakta városrésze, Kirjat Arba felé tartott, amikor tűz alá vették. Jicak Ames felesége, Tali Ames, Kochava Even-Haim és Avisai Schindler utaztak a kocsiban, életkoruk 24 és 47 év között volt. Az Ames házaspárnak hat gyermeke van, a legkisebb egy 18 hónapos csecsemő. Az izraeli média hírei szerint az áldozatok közül a nagycsaládos édesanya gyermeket várt.

A mentőcsapatokkal érkezett a helyszínre Momy Even-Haim is, aki felfedezte, hogy felesége is a halottak között van. „Láttunk egy önkéntest sírni, és először nem értettük, hogy mi történt, számos más katasztrófát látott már korábban", - nyilatkozta a Zaka mentőszolgálat vezetője, Isaac Bernstein a Jerusalem Postnak. „Aztán kiabálni kezdett: »Ez a feleségem! Ez a feleségem!'« Elvittük a helyszínről azonnal" - tette hozzá Bernstein.

„Amikor megérkeztünk a helyszínre, az autó mind a négy ajtaja nyitva volt, és négy test feküdt az úttesten, - nyilatkozták a mentősök. - Láttuk, hogy a létfontosságú szerveket nagyon nagy számú golyó érte, és esély sem volt arra, hogy megmentsük az életüket - tették hozzá. - Nagyon drámai látvány volt. Megtanultuk elfelejteni az ilyeneket az elmúlt években."

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!