hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Moldáviai bűnözők trükkjei

2006. 06. 13.
A moldvai rendőrség sajátos bűnszervezetet leplezett le: néhány szélhámos a második világháborúban meggyilkolt zsidók rokonainak nevére állított ki hamis dokumentumokat, és azokkal üzletelt. Portékájukra volt kereslet: a hamis papírok segítségével könnyűszerrel juthattak hozzá az arra vágyók németországi letelepedési engedélyhez, sőt, aki ezt megkapta, még jelentős pénzbeli támogatáshoz is jutott, amit a német kormány amolyan kompenzációként oszt ki a fasizmus áldozatainak. Az ITAR-TASSZ hírügynökség szerint ez az összeg a 20-50 ezer eurót is eléri.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!