hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Lehetőségünk van változni és változtatni
Receptek a magány ellen karanténidőszakban
Lehetőségünk van változni és változtatni

Fotó: lelekharmonia.hu

2020. 04. 20.
Napjainkban tömegeknek kell bizonytalan idõre magukra zárni az ajtót – hogy ezt miként kezeljük, egyáltalán nem mellékes. Mit tehetnek azok, akik egyedül maradtak otthon? Kihez fordulhatnak segítségért a szorongással küzdõk? Miben tud még ilyenkor is segíteni a nagyi? Ujpál Zsófia pszichológussal beszélgettünk.

A bezártságot egy introvertált személyiség nyilván jobban viseli, mint egy extrovertált. Mi erről a tapasztalata a mostani időszakban?

– Ez mindenképpen igaz. Több olyan kliensem is van, aki kifejezetten örül, hogy most nem találkozik senkivel, nem kell senkinek se megfelelnie, nem keveredik másokkal konfliktusba, és nem kell egyéb, szociális helyzetekkel kapcsolatos problémákkal megküzdenie. Azonban az extrovertált emberek is megtalálják a saját útjukat ebben a helyzetben. A virtuális tér, online műsorok, programok számos lehetőséget kínálnak a másokhoz való kapcsolódásra.  

Az egyedül élőket most hatványozottan érinti a bezártság életérzése. Nekik mit tanácsol?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!