hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Az áldozatok valós számát sose tudjuk meg”
Exkluzív: drámai beszámoló a vírus epicentrumából
 „Az áldozatok valós számát sose tudjuk meg”

shutterstock/PuzzlePix

2020. 04. 11.
Élelmiszerhiány, bûnözés és általános titkolózás. A Telegramon keresztül sikerült felvennünk a kapcsolatot, egy a járvány kitörési pontjától nem messze élõ egyetemista fiatallal, aktivistával. Neve elhallgatását kérte, így csak Chanként hivatkozunk a Vuhan mellett élõ alanyunkra.

Milyen az élet a világ legfertőzöttebb térségében? Milyen korlátozó intézkedések vannak érvényben? 

– Közvetlen tapasztalataim csak Qianjiangból vannak (egymilliós város Vuhantól nyugatra – a szerk.), ahonnan egy háztartásból háromnaponta egyszer mehetünk ki vásárolni, és más lakosokkal is szinte csak a szupermarketekben érintkezünk. Azok, akik a kormánynak vagy kórházaknak dolgoznak, ők minden nap kimehetnek. 

Van olyan barátja, ismerőse, aki megfertőződött a vírussal? 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!