Videó: A Google alkalmazottai Izrael-ellenes tüntetést szerveztek, többeket letartóztattak vagy kirúgtak
Videó: A Google alkalmazottai Izrael-ellenes tüntetést szerveztek, többeket letartóztattak vagy kirúgtak

Twitter/@luqman_shah2010

2024. 04. 17.
A Google több tucat alkalmazottja tüntetett a vállalat vezetősége ellen a cég kaliforniai és New York-i központjában, amiért 1,1 milliárd dolláros szerződést kötöttek az izraeli kormánnyal.

Néhány tüntető körülbelül 10 órára elbarikádozta magát a Google Cloud vezérigazgatójának székházában, és azt követelték, hogy a Google és az Amazon bontsa fel az Izraellel kötött megállapodást. Az alkalmazottak az akcióhoz külön pólókat is készítettek, amiken a szerződés felbontását követelték, vagy éppen azt üzenték, hogy „Népirtáshoz nem (jár) technológia” feliratú pólókat viseltek.

A tüntetők azt is követelték, hogy

„vessenek véget a palesztin, arab és muszlim alkalmazottakkal szembeni visszaéléseknek, akik aggodalmukat fejezték ki a vállalatok izraeli és gázai munkájával kapcsolatban”.

A tiltakozás miatt a Google úgy döntött, hogy több tiltakozót is elbocsát a cégtől, akik közül néhányat a helyi rendőrség letartóztatott.

A Google tájékoztatásul bejelentette, hogy a vállalat olyan szerződést írt alá, amelynek értelmében a pénzügyi, egészségügyi, közlekedési és oktatási minisztériumoknak nyújt szolgáltatásokat, de nem vesz részt a hadsereggel kapcsolatos projektekben.

(Israel National News / Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!