Szexuális zaklatást hallgathatott el egy amerikai iskola a transznemű mosdóhasználat védelmében
Az ügy óriási botrányt kavart
Szexuális zaklatást hallgathatott el egy amerikai iskola a transznemű mosdóhasználat védelmében

Forrás: Youtube/Fox News

2021. 10. 15.
A Loudoun megyei állami iskolák tanácsa a kedd esti nyilvános ülésén össztűz alá került a The Daily Wire egyik riportja miatt, amely szerint a testület egy vélhetően transznemű fiú által a női mosdóban elkövetett szexuális zaklatást hallgatott el. A gyanú szerint az ügy hátterében az újonnan bevezetett, transzneműek mosdóhasználatára vonatkozó szabályozás álhatott.

Egy apuka, Scott Smith szerint májusban

egy szoknyát viselő fiú bement a Stone Bridge gimnázium női mosdójába, és szexuálisan zaklatta kilencedik osztályos lányát.

A Loudoun megyei seriffhivatal megerősítette, hogy létezik egy május 28-i jelentés a a Stone Bridge gimnáziummal területén elkövetett "erőszakos szodómia [és] szexuális tettlegesség" ügyében.

Smith-t júniusban letartóztatták, miután az iskolai testület ülésén lánya ügyén keresztül a transznemű mosdóhasználat ellen próbált szót emelni. Miután ellenállt a letartóztatásnak, az apát bűnösnek találták garázdaságban és tíz nap felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Smith azzal vádolja a kerületet, hogy megpróbálta eltitkolni a lánya elleni szexuális zaklatást a transznemű szabályozás előmozdítása érdekében.

Augusztus 11 -én, közel két hónappal Smith letartóztatása után, az iskolaszék megszavazta a transznemű személyekre vonatkozó politikájának jóváhagyását, amely előírja, hogy a tanárok a diákokat az általuk preferált névmásokkal szólítsák meg, és megkövetelik a mosdók felújítását annak érdekében, hogy privátabbá tegyék őket.

Smith elmondta, hogy a szavazás előtt levelet kapott arról, hogy kitiltották az iskolaszék épületéből.

A kedd esti értekezletre a szülők mellett számos személy bejelentkezett, hogy számon kérjék a testületen az ügyben a bizonyítékok visszatartását, illetve titokban tartását.

A felháborodott tömeg a teljes iskolaszék visszahívását követelte, illetve hogy mondjanak le a testület tagjai

a riportban foglaltak fényében.

Több mint 60 szülő, diák és helybeli lakos jelent meg a keddi ülésen, hogy felszólaljanak az ülésen. Mindegyiküknek egyesével kellett bemennie az ülésterembe, és egy-egy percük volt arra, hogy hangot adjanak az üggyel kapcsolatos véleményüknek.

Célkeresztben a hazug felügyelő

Az értekezlet ezen szakasza csaknem azonnal vitába torkollott, és a felháborodás többnyire a testület élén álló vezető felügyelő, Scott Ziegler ellen irányult.

A Loudoun County Public Schools (LCPS) felügyelője, Scott Ziegler kijelentette, hogy

"ragadozó transznemű diák vagy személy egyszerűen nem létezik"

és "nincs tudomásuk a mellékhelyiségeinkben elkövetett támadásokról "

Ezen kijelentését a júniusi ülés alkalmával tette, percekkel Smith letartóztatása előtt. Az ülésen szóba került, hogy sokan aggódnak amiatt, hogy a női mosdókat megnyitották azon személyek számára is, akik lánynak/nőnek érzik magukat. Egyesek szerint ugyanis ezzel veszélynek tették ki a diákokat, és beszámolók szerint ez egyáltalán nem volt alaptalan.

Felháborodott szülők sora

„Ez itt nem Kína, hanem az Amerikai Egyesült Államok, és nem fognak elhallgattatni” – fogalmazott a tanács előtt az egyik felháborodott szülő. „Azonnal távolítsák el ezt a felügyelőt; mondjon le gondatlanságáért és kétszínűsége miatt. Vessenek véget ennek a rémálomnak!”

Egy másik megjelent nő pedig elmondta:

„Anélkül ment keresztül a szavazáson a transzneműekre vonatkozó mosdóhasználati szabályzat, hogy tekintetbe vették volna a diákok biztonságát. Mindezt csupán egy liberális agenda kielégítése végett.

Ráadásul egy olyan szabályzatról van szó, ami – ahogyan azt önök is nagyon jól tudják – utat nyitott a gyermekeink szexuális zaklatása előtt iskolán belül.”

Majd hozzátette azt is, hogy Ziegler „erkölcsi iránytűje tönkrement”. Azzal vádolta a tanácsot, hogy „bűnrészes” volt két állítólagos középiskolai szexuális zaklatás ügyében is, „mivel semmit sem tettek ez ellen”.

A sorban következő másik szülő pedig úgy nyilatkozott, hogy

„valami nagyon súlyos baj van ezzel a rendszerrel, amely prioritásként kezeli azt, hogy az erőszakot a felügyelőnek jelentsék, hogy aztán kontrollálni tudják az arról szóló beszámolókat – ahelyett, hogy hívták volna a rendőrséget.”

Majd egy újabb szülő szólalt fel. „Fontosabb volt eltitkolni egy diákot ért szörnyűséges szexuális bántalmazásnak a bizonyítékait, mint gyermekeink méltóságának és biztonságának a megőrzése. Csak azért, hogy keresztül tudjanak vinni egy szélsőséges szabályozást, még az eset megismétlődésének valószínűsége ellenére is.”

Azt, hogy a döntéshozók tisztában voltak a szexuális zaklatás tényével, és ennek tudatában szavazták meg az új szabályozást, egy másik szülő hevesen kritizálta.

Ziegler szóvivője ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy az esetet rögtön jelentették a helyi seriffnek, amint arról tudomást szereztek.

Végül pedig egy másik szülő a testületet úgy jellemezte, hogy az valóságos „csapás országunk és iskoláink számára”, majd a többiekhez hasonlóan azt követelte, mondjanak le mindnyájan.

(Daily Wire/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!