„Szeresd Istent, mindig hordozd Őt a szívedben” – elhunyt a világ legidősebb férfija
„Szeresd Istent, mindig hordozd Őt a szívedben” – elhunyt a világ legidősebb férfija

Forrás: Youtube/Guinness World Records

2024. 04. 15.
A venezuelai Juan Vicente Pérez Mora április 2-i halála előtt hivatalosan is a világ legidősebb embere volt, 114 évet élt.

A Guinness World Records, amely korábban a világ legidősebb emberének nyilvánította Morát, 2022-es ismertetőjében arról számolt be, hogy Mora egyik szenvedélye az Úrral és a családjával való erős kapcsolat ápolása volt. Az 1909-ben született Mora arról számolt be, hogy naponta kétszer imádkozott, hogy így tartsa a kapcsolatot Istennel.

A férfi azt is elmondta, szerinte a hosszú élet titka az, hogy

„dolgozz keményen, pihenj az ünnepnapokon, feküdj korán, igyál minden nap egy pohár aguardiente-t, szeresd Istent, és mindig hordozd őt a szívedben”.

Az évek során Mora hatalmas családot alapított, összesen hat fiút és öt lányt nevelt fel feleségével, Ediofina del Rosario Garcíával, aki 1997-ben halt meg. Összesen 42 unokája, 18 dédunokája és 12 ükunokája volt Morának.

Freddy Bernal, a venezuelai Táchira állam kormányzója a közösségi médiában búcsúzott Morától, akiről azt írta, hogy „alázatosnak, szorgalmasnak, békésnek, a család és a hagyományok iránt lelkesedő” embernek ismerte. „Büszkék vagyunk rá, hogy feleségemmel és gyermekeimmel együtt volt szerencsénk találkozni vele” - írta Bernal. „Öreg Don Vicente, mindig emlékezni fogunk rá az életbe vetett optimizmusa, a hit, a remény és amiatt a mélységes szeretet miatt, melyet Táchira államunk iránt érzett.”

Mora május 27-én töltötte volna be 115. életévét. 

(CBN / Hetek)

Iratkozzon fel a Hetek megújult hírlevelére! Hetente egy csokorban ajánljuk különleges tartalmainkat, a legizgalmasabb interjúinkat, videóinkat, világnézeti és kiemelt cikkeinket.  EZEN A LINKEN TUD FELIRATKOZNI.

hetek hírlevél/viber

Legfrissebb online híreinkért csatlakozzon a Hetek belső Viber-csoportjához! Így nem kell órákat szörföznie a híroldalak között, tőlünk megkapja telefonjára a nap legfontosabb világnézeti tartalmait.  CSATLAKOZZON A CSOPORTHOZ EZEN A LINKEN.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!