"Sajt, koksz és gyilkosok" - a Spiegel címlapjával üzent Szijjártó a holland miniszterelnöknek
A külügyminiszter szerint mindenki sepregessen csak a saját portáján
"Sajt, koksz és gyilkosok" - a Spiegel címlapjával üzent Szijjártó a holland miniszterelnöknek

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 10. 20.
Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági miniszter csípős Facebook-bejegyzésben üzent a Magyarországot előszeretettel kritizáló és "hungarofóbiában szenvedő" holland miniszterelnöknek, Mark Rutténak a Spiegel német lap legfrissebb címlapja kapcsán.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Szijjártó Péter New York-i tartózkodása során interjút adott az al-Dzsazíra tévécsatornának. A beszélgetés során szinte az összes Magyarországgal és magyar kormánnyal kapcsolatos vád szóba került, köztük Mark Rutte holland kormányfő kijelentései is. 

"Mark Rutte nagyon komoly hungarofóbiában szenved"

- fogalmazott akkor a külügyminiszter arra a kérdésre, ami a holland kormányfő Magyarország EU-ból történő kiebrudalására vonatkozó kijelentését említette. Szijjártó szerint nem Rutte dolga lenne, hogy megmondja, ki az Európai Unió tagja és ki nem, szerinte inkább a saját ügyeivel kellene foglalkoznia. 

Erre az üzenetre erősített rá Facebook-posztjával is, melyben a Spiegel e heti, Hollandiával foglalkozó címlapjára reflektált, mely a következő címmel jelent meg: "Sajt, koksz és gyilkosok - Hogyan vált Hollandia a laza kábítószerpolitika nyomán maffiaparadicsommá?"

"Ezek után a súlyos hungarofóbiában szenvedő Mark Rutte holland miniszterelnök is megértheti annak a magyar mondásnak az igazságtartalmát, hogy mindenki előbb a saját portája előtt sepregessen."

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!