Rendkívüli: a kormány bejelentette, ezen az áron rögzítik a benzin és a dízel árát
Rendkívüli: a kormány bejelentette, ezen az áron rögzítik a benzin és a dízel árát

Fotó: MTI/Illyés Tibor

2021. 11. 11.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón bejelentette, hogy a kormány tanulmányozta a benzinárakat és megállapította, hogy Magyarországon azok még mindig az alacsonyabb árkategóriába tartoznak a kontinens több országához képest. Végül úgy döntöttek, hogy maximalizálják a literenkénti árat. 

A kormány úgy döntött, november 15-től

a 95-ös benzin és a gázolaj árát 480 forintos felső határral rögzíti

- jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Mint mondta, ez azt jelenti, hogy ennél a 480 forintnál olcsóbb lehet a benzin és a gázolaj, de drágább nem.

Jelezte: abban bíznak, az ár felső határának rögzítése segítséget jelent a gazdaságnak és hozzá tud járulni az infláció mérsékléséhez is.

A miniszter elmondta, a benzinár ugrásszerűen nőtt egy év alatt, összességben azonban az üzemanyag Magyarországon a hatodik-hetedik legolcsóbb az unióban: négy országban egyértelműen olcsóbb, Máltán és Cipruson pedig nagyjából hasonló az áruk, mint Magyarországon. Hozzátette: az európai uniós országok közül egyedül Horvátországban rögzítettek - 550 forintos - felső árat a benzinárak féken tartására.

Kiemelte: a benzin és a gázolaj ára a gazdaság működésére és általánosságban az árakra is hatással van, ezért döntött a kormány a felső határról.

A döntés november 15-étől lép életbe. A maximalizálás a benzinre és a gázolajra is vonatkozik - pontosított újságírói kérdésre a miniszter. 

A lépést a kormány három hónap után fogja felülvizsgálni, ha szükséges. Addig marad ez az ármaximum. 

Frissül.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!