Rendkívüli bejelentést tett a kormány az üzemanyag-helyzettel kapcsolatban
Marad a benzinárstop, csökkentik a jövedéki adóját, üldözik a rémhírterjesztőket
Rendkívüli bejelentést tett a kormány az üzemanyag-helyzettel kapcsolatban

Forrás: Facebook/Gulyás Gergely

2022. 03. 10.
Mint ismeretes, kisebb pánikhangulat alakult ki a benzinkutaknál több helyen az országban, miután egyes állomásoknál hol az elképesztő veszteségek, hol beszállítási nehézségek, hol pedig logisztikai gondok miatt, de elfogyott a tankolható üzemanyag. Csütörtök éjjel rendkívüli bejelentést tett a Mol vezérigazgatóval együtt a kormány.

Villámgyors kormányinfót tartott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Hernádi Zsolt, a Mol vezérigazgatója csütörtök este.

A kormány a követező bejelentéseket tette: 

– marad a benzinár-stop (nincsen üzemanyag-ellátási válság, akkor is meg tudnák oldani a beszállítást, ha valamiért elakadna a kőolaj a Barátság-vezetéken)

– az ún. benzinturizmusnak nevezhető üzemanyag-vásárlá visszaszorítása érdekében a 7,5 tonnánál nehezebb kamionok csak a kijelölt kutakon tankolhatnak

– Húsz forinttal csökkentik az üzemanyag literenkénti jövedéki adóját

– eljárást indítanak mindazokkal szemben, akik a benzin elérhetőségét érintő nehézségekkel kapcsolatban valótlanságot/rémhíreket terjesztenek

Valótlan hír volt, hogy nem lehet tartani a benzinárstopot

A kormány kitart a benzinárstop mellett - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök este Budapesten, rendkívüli Kormányinfón.

Gulyás Gergely szavai szerint a koronavírus-járvány és az orosz-ukrán háború az egész világon ugrásszerűen megnövelte az inflációt, a kormány ennek visszaszorítására több fontos intézkedést hozott: a benzinárstop mellett bevezette a kamat- és az élelmiszerárstopot, valamint fenntartja a rezsicsökkentést.

A cél az volt, hogy az energiaár-emelkedéstől meg tudják kímélni a magyar családokat és a kisvállalkozásokat - mondta.

Hangsúlyozta: valótlanok, minden alapot nélkülöznek azok a híresztelések, hogy a kormány nem akarja vagy nem tudja fenntartani a benzinárstopot, illetve az ország üzemanyagellátása veszélybe került volna.

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!