Németh Sándor: Pat Robertson az egész kereszténységre hatást gyakorló, nagy horderejű dolgokat alkotott
Az amerikai keresztény tévés személyiség munkássága Magyarország szempontjából is jelentős
Németh Sándor: Pat Robertson az egész kereszténységre hatást gyakorló, nagy horderejű dolgokat alkotott

Forrás: Youtube/Hit Rádió

2023. 06. 09.
A Hit Gyülekezete vezető lelkésze a Hit Rádiónak adott interjújában beszélt arról, hogy Robertson nagy hatással volt Magyarországra és a hazai konzervatív gondolkodásra.

Ahogy arról beszámoltunk, Pat Robertson világhírű keresztény tévés műsorvezető, keresztény televízió-alapító, volt republikánus elnökjelölt 93 évesen korában elhunyt.

Németh Sándor a Hit Rádiónak adott interjúban beszélt Robertsonról, akit 1989 óta ismert, és bár az amerikai tévés műsorvezető az utóbbi években kevésbé volt aktív, kapcsolatban maradtak egymással. A Hit Gyülekezete vezető lelkésze szerint nehéz összefoglalni Robertson életművét, annyira nagy hatást gyakorolt nemcsak az amerikai keresztényekre, hanem a világra és a különböző országokban élő keresztény hívőkre is.

“Az egyik legbefolyásosabb és legkiválóbb karizmatikus keresztény vezető költözött el, akinek elévülhetetlen érdeme volt az elektronikus egyháznak a létrehozásában, és annak a minőségben való megjelenítésében.

Amiben még hatást gyakorolt ránk, annak az üzenetnek az átadása volt, hogy a kereszténységnek az igehirdetés, bizonyságtevés mellett kommunikációs eszközökkel is befolyást kell gyakorolnia a társadalomra, nemcsak az evangélium hirdetése által, és a bibliai tanítások által, hanem akár külpolitikai, akár belpolitikai valóságnak, vagyis az életnek az elemzése által is. Ilyen módon életszerűségre törekedett mindig ő és a csapata is”

- szögezte le Németh Sándor.

A vezető lelkész szerint ugyanakkor Robertsonnak hatalmas szerepe volt abban is, hogy az evangéliumi keresztényeknek nemcsak az általános- és középiskolai oktatásra volt befolyásuk, hanem a felsőoktatásban is, hiszen ő alapította meg az USA-ban a Regent Egyetemet, ahol a mai napig jogászokat, illetve művészetekkel és kultúrával foglalkozó szakembereket is képeznek. Így a társadalom minden részére hatást tudnak gyakorolni az evangéliumi keresztények.

Magyarország szempontjából Robertsonnak a Hit gyülekezete vezető lelkésze szerint abban is elévülhetetlen érdemei vannak, hogy a konzervativizmus modernizálódni tudott, hiszen ez korábban ismeretlen volt hazánkban. Pat Robertson mindezek a dolgok miatt pótolhatatlan űrt hagy maga után - zárta gondolatait Németh Sándor

(Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!