Izrael eldöntötte, hogyan fog válaszcsapást mérni Iránra
Izrael eldöntötte, hogyan fog válaszcsapást mérni Iránra

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2024. 04. 17.
Az izraeli hadsereg (IDF) eldöntötte, hogyan fog majd ellencsapást mérni Iránra és a hozzá köthető csoportokra, de egyelőre nem állapodtak meg az időzítésben.

Erről több forrás is beszámolt a Jerusalem Postnak kedden a lap beszámolója szerint. Mint írták, az időzítés elég bizonytalan, mivel a szükséges előkészületek igen összetettek, így az könnyen változhat.

Ugyanakkor már maga a döntés megszületése is mutatja Izrael vezetésének a komoly szándékát a válaszcsapás kapcsán, de a jelek szerint a zsidó állam továbbra is igyekszik úgy megtervezni az újabb támadást, hogy elkerüljenek egy regionális háborút.

Az IDF vezérkari főnöke, Herzi Halevi a 136. zászlóalj Arrow légvédelmi ütegénél tett látogatása során utalt arra, hogy a támadás időpontja nem lesz túl közeli. Azt mondta: „Lehetővé tesszük a hazai frontpolitika (megvalósítását), hogy legalább ezen a pészahi héten a polgároknak megadjuk, hogy szinte normálisan élhessenek (…)”.

Ez alapján pedig arra következtet a lap, hogy nem várható nagyobb támadás a következő napokban Izrael részéről.

(JPost / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!