Ex-LMBTQ-s előadók beszéltek volna arról, hogyan szabadította meg őket Jézus - a svéd rendezvényközpontnak ez sok volt
„Nem olyasmi, amit egyesületünk képvisel” – fogalmazott egyikük
Ex-LMBTQ-s előadók beszéltek volna arról, hogyan szabadította meg őket Jézus - a svéd rendezvényközpontnak ez sok volt

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 08. 18.
Egy svéd kulturális központ visszavonta arra a keresztény rendezvényre adott engedélyét, amelyen két meghívott előadó beszélni volna arról, hogyan szabadultak meg Jézus által homoszexualitásuktól. Az egyik keresztény szervező elmondta, hogy Svédországban egyre intoleránsabb a társadalmi légkör.

Joel Mellin „LMBTQ – választhatsz?” címmel szervezett előadást, amin két előadó beszélgetett volna arról, hogy miután elfogadták Jézust, hogyan szabadultak meg homoszexuális vágyaiktól.

Egyikük, az amerikai Wayne Blakely korábban már nyilvánosan elmondta, hogy negyven éven keresztül élt homoszexuálisként, de aztán Jézusnak köszönhetően megváltozott.

Miután viszont Mellin lefoglalta a Grenna kulturális központot az eseményhez, a rendezvényközpont felfigyelt arra, kik is a meghívott előadók. Ezután értesítették a szervezőket, hogy inkább visszavonják a helyfoglalásra adott visszaigazolást.

Hans-Erik Lugn, a kulturális központ igazgatója úgy fogalmazott, hogy az LMBTQ – választhatsz? c. rendezvény

„nem olyasmi, amit egyesületünk képvisel”.

A művelődési központot irányító egyesület másik tagja, Inger Krantz pedig elmondta, hogy hallotta már az egyik előadót beszélni, és mint fogalmazott, azt tapasztalta, hogy ez az ember

„Elutasít mindent, amit homoszexualitásnak neveznek, és azt hiszi, hogy az a Sátán műve.”

Krantz leszögezte, hogy szerinte mindenkinek joga van a szexualitásához. Azonban abban már volt ilyen következetes, hogy mindenkinek joga van a véleményszabadsághoz, és hogy ne hallgattasson el olyan előadókat, akiknek az álláspontja neki nem tetszik.

„Nem akartunk részt venni ebben, és hozzájárulásunkat adni. Ezért mondtunk nemet.”

Az eseményt szervező Mellin szerint azonban nagyon fontos témáról beszéltek volna az előadók. Mint mondta, nagyon egyoldalú a média, és abban csak egyfajta véleményt engednek megjelenni.

„Ezért szeretnénk felhozni azon emberek példáját, akik homoszexuálisok voltak, de úgy döntöttek, hogy többé már nem fognak így élni. Hiszünk abban, hogy ez sokak számára jelenthet támaszt."

 – tette hozzá.

(CNE/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!