Az izraeli túszok negyedik csoportját is szabadon bocsátotta a Hamász
9 gyermeket, 2 anyát, valamint 6 thaiföldi vendégmunkást is
Az izraeli túszok negyedik csoportját is szabadon bocsátotta a Hamász

Forrás: Youtube/Guardian News

2023. 11. 28.
A Gázai övezetet irányító Hamász terrorszervezet átadta az október 7-én elhurcolt túszok negyedik csoportját a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának hétfőn - közölte a helyi média Izraelben.
  • A tűzszünet negyedik napján 11 túszt - kilenc gyermeket és két anyát - engedett szabadon a Hamász.
  • Mellettük átadtak hat thaiföldi vendégmunkást is, akiket szintén az október 7-i terrortámadás idején hurcoltak a Gázai övezetbe.

A vöröskereszt képviselői az egyiptomi határ átkelőhelyére, Rafahba szállították az elengedett foglyokat. Rafahban az egyiptomi hatóságok fogadták őket, ellenőrzik a személyazonosságukat, majd átadták az izraeli hadsereg képviselőinek a kiszabadult túszokat.

Mind a tizenegy, hétfőn hazatérő túszt a Nír Óz nevű kibucból vitték a terrortámadás napján a Hamász fogságába. A kibuc negyvenkilenc tagja továbbra is fogságban van, köztük nők és gyermekek is.

Korábban szabadon engedett túszok arról számoltak be, hogy személyesen meglátogatta őket fogva tartásuk földalatti helyén Jahja Szinvár, a Hamász gázai vezetője, és azt mondta nekik, hogy ott védve vannak.

A Hamász bejelentette, hogy megkapta a hétfő este szabaduló palesztin foglyok listáját, melyen három nő és 30, 19 éven aluli férfi szerepel.

(MTI / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!